Dušan Tadić i u 2019/20. igra fenomenalno u dresu Ajaksa, a to se održava i na rezultate “kopljanika” koji ponovo sanjanju da je moguće da se popnu na krov Evrope, kada su već nesrećno stali u polufinalu prethodne godine…

Igraju odličan fudbal, i pored odlazaka De Lihta i De Jonga, a Tadić i ove sezone ima lidersku ulogu – kako na terenu kroz razgovor sa igračima, tako i kroz direktan učinak.

U pobedi protiv Fejenorda s 4:0 nije uspeo da se upiše u strelce, ali je zato nesebično igrao za tim namestivši tako dva pogotka prvo Hakimu Ziješu, a onda i Davidu Neresu, čime se njegov ukupni broj asistencija u ovoj sezoni već popeo na dvocifren.

Da, Dušan Tadić već u oktobru kraj svog imena ima 10 asistencija u svim takmičenjima – što još niko u Evropi nije uradio sem njega.

Najbliži je Mihael Lindl iz austrijskog Volfzbergera sa devet dodavanja za gol, pa Kevin de Brujne iz Sitija sa oam, koliko imaju i Dzjuba (Zenit), Vormer (Briž) i Forest (Seltik).

Zanimljivo je da Dušan Tadić ima i devet golova u dosadašnjem delu sezone, tako da je samo pitanje trenutka kada će doći do dabl-dabl učinka, gotovo izvesno prvi u Evropi, pošto je malo igrača koji podjednako dobro “pune” obe kolone.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here