Vesti
Za njih radi vreme: Ekipa Spartaka

Na prošlogodišnjem Avala kupu pojavili su se pod imenom – Mladi borci. I, odmah su privukli pažnju poklonika srpskog fudbala u Sidneju. Vešti s loptom, poletni, srčani… u debitantskoj sezoni izborili su plasman među osam najuspešnijh ekipa u ligaškom delu takmičenja i plasirali se u plej-of.

I ove godine Mladi borci učestvuju na Avala kupu, doduše pod drugim imenom. Sad igraju kao Spartak, a razlog je jednostavan. Oduiševljeni su bratskim odnosima navijača moskovskog Spartaka sa “delijama” beogradske Crvene zvezde. Zato su i odabrali ovo ime, kako bi istakli da se ponose bratskim pravoslavnim klubom.

Već na premijeri Avala kupa 2019. Spartak je priredio iznenađenje, savladavši iskusnu i kvalitetnu ekipu RS Krajine sa 2:0. Potom su doživeli dva poraza, ali treba istaći da im raspored baš nije išao na ruku, jer su vezali utakmice sa ekipama koje su konstantno među favoritima za osvajanje trofeja – Vukovima (0:4) i Penzionerima (1:2). U njihovu snagu uverila se ekipa Srbije čiju su mrežu zatresli pet puta.

Inače, većinu igrača Spartaka čine veliki talenti srpskog fudbala u Australiji. Sve sami igrači ekipe FK Bonirig mlađe od 21 godine, koji su se u minuloj sezoni okitili lovorikama u regularnom prvenstvu Južnog distrikta. To im je bio dodatni motiv da se prijave i za ovaj Avala kup 2019. i da pokušaju da doguraju što dalje…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here