Delirijum tremens, novi film čuvenog srpskog reditelja i scenariste Gorana Markovića, stiže u bioskope širom Srbije i Crne Gore 29. avgusta. Svečana premijera filma biće održana 28.8. u bioskopu Arena Novi Sad, na kojoj će se nakon FEST-ove premijere ekipa pokloniti publici i najaviti dugoočekivani bioskopski život ovog filma.

U glavnoj ulozi gledaćemo Tihomira Stanića (koji ređa nagrade na festivalima ove godine za ovo maestralno tumačenje uloge) kao Dagija – čuvenog glumca preopterećenog velikim brojem  predstava i snimanja, koji spas traži u alkoholu. Kada usled delirijum tremensa završi u bolnici , deliće sobu sa fenomenalnim Draganom Petrovićem Peletom, Igorom Đorđevićem i Beredeom Rešit, koji će publiku kroz niz komičnih situacija nasmejati do suza. Ova tragi-komična priča odvešće nas do psiho-drame, uz pomoć koje će naši likovi pokušati da dopru do skrivenih pokretača svojih sudbina.

Film je snimljen u produkciji RTS-a nakon velikog uspeha istoimene pozorišne predstave Beogradskog dramskog pozorišta, po želji doajena našeg glumišta Predraga Pece Ejdusa, koji je na žalost dočekao samo početak snimanja. Scenario za predstavu i film je takođe napisao Goran Marković, inspirisan upravo Pecinom sudbinom, a okružen glumcima od svog rođenja, znatiželjan da otkrije šta pokreće one čiji život je gluma bez obzira na posledice koja ta predanost ili čak zavisnost nosi.

Ekipa filma će sledeće nedelje pozdravitii publiku u Banja Luci na svečanoj premijeri 5.9. u bioskopu Cineplexx Palas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here