Demba Ba i Vilijan šokirali Enfild Roud!

0

Demba Ba postiže prvi gol za Čelzi
 

Da li će se san pretvoriti u noćnu moru? Liverpulovi navijači su konačno dočekali da se bore za titulu i da imaju više nego realnu šansu da prekinu post, mnogi su već postali sigurni da će trofej Premijer lige doći na Enflid prvi put u svom postojanju. Ipak oni su previše lako otpisali taktičkog maga Žozea Murinja. Da stvar bude još gora glavni krivac za poraz 0:2 (0:1) je ipak Stiven Džerard.

Čelzi je izašao u kombinovanom sastavu, ali je to ipak bio kombinovani sastav jednog od najbogatijih klubova, jedino manje poznato ime je bio štoper Kalas.
Nije se Portugalac zatvorio kako to ume, u sastavu su bili i Širle, Salah i Demba Ba, gosti su povremeno napadali, a Ivanović je vrhunski komandovao odbranom.
Kada se čekalo da sudija Martin Etkinson odsvira kraj prvog poluvremena, Stiven Džerard – kapiten i legenda kluba – je pogrešio prilikom prijema lopte, a onda se i okliznuo, Ba je došao do lopte i stuštio se ka golu i rutinski savladao Minjolea.

Crveni su napali čim je počelo drugo poluvreme, pretili su uglavnom sa distance, testirali Marka Švarcera koji je definitivno dorastao zadatku. Najviše ga je namučio Džo Alen koji je posle prekida zahvatio loptu i tukao u donji levi ugao sa ivice kaznenog, ali je Australijanac odlično odbranio taj udarac.

Usledila je klasična ofanziva, Liverpula, a Murinjo je pokazao da je njegov čuveni autobus parkiran iza ugla, te ga je brže bolje parkirao ispred svog gola. Ofanzivci kluba sa Stamford Bridža nisu pokušavali ni da organizuju kontre. Tačnije sve do zaustavnog vremena kada su svi igrači u crvenom bili na polovini protivnika, onda je njihov nekadašnji miljenik – Fernando Tores povukao kontru, i pred Minjoleom proigrao Vilijana koji je zatresao nebranjenu mrežu.
Čelsi sada zaostaje za Liverpulom dva boda, ali pravi pobednik ovog meča je Mančester Siti koji ako pobedi sve utakmice do kraja osvaja titulu zbog bolje gol razlike od tima Brandana Rodžersa. Skauzeri sada moraju da veruju u ekipu Tonija Pjulisa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here