Demokrata koji poštuje strance

0

Ovaj Komitet je u sličnom sastavu pre šest godina podržao Fišera kada se prvi put kandidovao za funkciju prvog čoveka države.

Srdačni razgovori: Delegaija sa Fišerom

– Fišer je u proteklom mandatu pokazao da je predsednik kojim treba da se ponosi Austrija. On je veliki demokrata koji uvek ima sluha za sve stanovnike zemlje, a tako i za strance – izjavio je za "Vesti" Pejćinovski.

Prema njegovim rečima, Fišer je kandidat koji je odao priznanje stranim radnicima za njihov doprinos u izgradnji blagostanja u Austriji.

– Zahvalan sam što dobijam podršku od Komiteta građana sa prostora bivše Jugoslavije. Prilikom izbora predsednika Austrije, svaki glas je važan. Želim da ostvarim dobar rezultat na izborima i dobijem jasan nalog građana – objasnio je Fišer novinarima.

– Živimo u demokratiji i ako rezultat bude dobar na izborima znaćemo da su prijatelji poreklom sa prostora bivše Jugoslavije glasali za nas – dodao je on.
Fišer je istakao da ga posebno raduje podrška građana sa prostora bivše Jugoslavije, navodeći posebno Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Crnu Goru, ali i podvukavši podršku građana Kosova.

 

 

Uz srpske klubove

Fišer je ovom prilikom potvrdio da preuzima pokroviteljstvo nad predstojećom proslavom 40 godina postojanja srpskih klubova u Beču.
– Zajednica srpskih klubova u Beču slavi značajan jubilej. To je lep i važan događaj. Ponosim se doprinosom zajednice koja obuhvata mnogo klubova koji se bave raznim oblastima od sporta do kulture – rekao je Fišer.
On je naglasio da su Srbi dali veliki doprinos ovoj zemlji i podsetio i da se angažovao u društvu "Vuk Stefanović Karadžić". Pored toga Fišer je ukazao na odlične odnose dve zemlje, podvukavši da Austrija podržava put Srbije u EU.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here