EPA-EFE/Boris Pejovic
Milan Knežević

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kaže da ta politička grupacija ima preduslov da uđe u Vladu Crne Gore, a to je povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti.

On je za „B92“ rekao da je povlačenje tog zakona „uslov svih uslova“ i da to može da učini Skupština Crne Gore i pre formiranja nove vlade.

– Mi ćemo tražiti od Zdravka Krivokapića i parlamentarne većine da se već sad potpiše povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti i da se potpiše temeljni ugovor sa SPC i patrijarhom Irinejom i Sinodom SPC. DF će tražiti kao preduslov za bilo kakve dogovore oko formiranja Vlade da trenutna parlamentarna većina povuče antipravoslavni i antisrpski Zakon o veroispovesti, jer smo to obećali građanima. Nakon toga se stiču uslovi da se potpiše temeljni ugovor sa SPC i zaštite naše svetinje u Crnoj Gori. Posle ćemo se dogovarati oko personalnih rešenja u vladi – rekao je Knežević.

On je naveo da još nisu stigli do personalnih rešenja u vladi.

– Ono što je očigledno, mi nismo ni stigli do personalnih rešenja jer Dritan Abazović, lider koalicije ‘Crno na bijelo ’ traži da Srbi ne mogu biti na funkcijama bezbednosti. Mi to ne prihvatamo, da se delimo na podobne i nepodobne Srbe – naveo je Knežević.

Kako je rekao, Demokratski front ima obavezu prema svojim glasačima.

– Pobedio je srpski narod, mi ne razmišljamo o personalnim rešenjima, ali branimo interese srpskog naroda – kazao je Knežević.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime