EPA/Jason O'Brien
Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal pobedio je Francuza Adrijana Manarina – 7:6, 6:2, 6:2 i plasirao se u četvrtfinale Australijan opena. To mu je 45. grend slem četvrtfinale.

Nadal je demonstrirao je silu u dvoboju osmine finala sa Francuzem koji je uspevao da mu parira samo u prvom setu koji je rešen posle taj-brejka, dok je u nastavku meča na terenu postojao samo jedan teniser.

I zaista je u tom prvom setu viđena prava drama, što najbolje potvrđuje suv statistički podatak koji kaže da nije bilo brejka, a taj-brejk je pripao Špancu i to rezultatom 16:14!

Čak 82 minuta trajala je borba za prvi set, u kojem je Nadal pokazao da ima čelične živce i da je najbolji kada je to najpotrebnije. Taj prvi set, odnosno taj-brejk u kojem je bilo čak 30 poena i te kako je uticao na konačan ishod osmine finala Australijan opena. Pao je psihološki Francuz posle svega što se izdešavalo, a to je surovo kaznio „bik sa Majorke“.

Manarino je prvi servirao u drugom setu i odmah je pretrpeo „krađu“ servisa, te je Nadal brzo stigao do prednosti od 2:0 u gemovima. Ponovo je brejknuo rivala u petom gemu, pa je drugi set okončan posle svega 40 minuta rezultatom 6:2.

Identičan je bio scenario i u trećem setu jer je Manarino odmah pretrpeo brejk, ali je za razliku od drugog seta, u ovom uspeo da napravi ribrejk – 1:1. Ipak, već u sledećem gemu Francuz nije uspeo da stekne prednost na sopstveni servis, pa je nastavljena revija brejkova.

Nadal je bio surov i u petom gemu je još jednom uspeo da preotme servis 69. igraču planete, što je na kraju bilo dovoljno da ponovo slavi identičnim rezultatom kao i u drugom setu 6:2 i plasira se u četvrtfinale turnira u Melburnu.

Nadal koji se nalazi među osam najboljih na prvom grend slem turniru sastaće se sa Kanađaninom Denisom Šapovalovom koji je iznenadio Nemca Zvereva.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here