EPA/Christian Bruna

Prve demonstracije po ukidanju ograničenja slobode kretanja u Austriji nisu prošle bez incidenata.

Na jednom od ukupno 15 protesta prijavljenih za jučerašnji dan, jedna grupa učesnika napala je policiju. Kako je policija tek danas saopštila, desetak osoba nasrnulo je fizički na jednog policajca na motoru.

Na protestu levičarskih organizacija uhapšena su dva lica, koja nisu đelela da se povinuju merama vlasti. Naime, više biciklista iz redova učesnika protesta napustilo je odjednom prijavljenu rutu i krenuli u suprotnom smeru da voze centralnom becckom ulicom Ringom.

Policija je tek posle dužeg vremena uspela da zaustavi grupu, a pošto su dve osobe pružile otpor one su uhapšene. Većina drugih biciklista uspela je da pobegne.

Drugi incident se dogodio u centru Beča, kada je jedan policajac na motoru, za vreme kretanja povorke, napadnut od strane agresivnih biciklista učesnika. Situacija je eskalirala kada je jedan biciklista pokušao da pobegne od policajca na motoru i pao niz stepenice.

Na to je “jedna grupa nasilnih učesnika, od oko 10 osoba, opkolila policajca i šutirala i njega i motor”, navedeno je u saopštenju. Pri tom se jedno lice legitimisalo kao novinar, navodnom novinarskom legitimacijom, a umesto da mu pomogne, on je nahuškavao nasilnike.

Dalji policajac na motoru, koji je pokušao da pomogne svom kolegi, bio je nateran da stane, pošto je pao nakon što ga je neko gurnuo tokom spore vožnje. On je pao na metalnu ogradu i imao je sreće da je ostao bez povrede, navodi se u saopštenju.

Neposredno posle toga svi napadači su se razbežali.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here