Tanjug
Foto: Ilustracija

Grupa roditelja u Hrvatskoj od nadležnih državnih vlasti traži da njihova deca ne moraju da fizički prisustvuju nastavi u pogoršanim uslovima epidemije.

Zapravo, oni traže da se roditeljima omogući da odluče o tome hoće li njihova deca odlaziti na nastavu ili neće.

Iz Ministarstva su im poručili da dobrovoljnost neće biti kriterijum.

“Ministarstvo nauke i obrazovanja insistiraće da se od 7. septembra nastava u školama normalno odvija, osim ako do naredne sedmice rašt prisutnosti koronavirusa ne bude toliko velik, da se takva načelna odluka dovede u pitanje”, poručili su iz resornog ministarstva.

Međutim, kako piše riječki Novi list, 180 novozaraženih juče u Hrvatskoj ne idu naruku Ministarstvu.

Roditelji, koji ne žele da im deca u takvim uslovima pohađaju nastavu, organizovali su se na Fejsbuku kao grupa “Sigurnost pre svega, mogućnost izbora onlajn nastave 2020/21”.

Oni praktično svakodnevno na Ministarstvo vrše pritisak da im se omogući da sami odluče da li će decu pustiti u školu ili će nastavu pratiti onlajn od svojih kuća.

Grupa na društvenim mrežama je osnovana, kako je pojašnjeno, jer deo roditelja ne želi da o bezbedosti i zdravlju njihove dece odlučuje neko drugi.

“Smatramo da spašavanje naše ekonomske situacije ne sme biti prioritet nad zdravljem naše dece i članova njihovih porodica”, objasnili su roditelji u opisu grupe.

Grupa je osnovana 8. avgusta i već ima gotovo hiljadu članova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here