Deset godina je prošlo: Bolonja pobedila s Mihajlovićem i pred svojom publikom (VIDEO)

0
EPA/GIORGIO BENVENUTI
Čileanac Pulgar postiže gol s bele tačke protiv Kaljarija

U 27. kolu Serije A savladan Kaljari s 2:0, a tri boda su značajna u borbi za opstanak.

Siniša Mihajlović je prvi put bio Bolonjin trener u sredini sezone 2008/09. Tada, na Dan žena 2009, ostvario je s njom polsednju pobedu na stadionu “Renato Dalara”. Sampdorija je savladana s 3:0. Usledila su četiri poraza, a dva i kod kuće pa je došlo do rastanka s nekadašnjim asom našeg fudbala pre kraja sezone.

Posle deset godina i dva dana Bolonja je opet pobedila pred svojom publikom kad joj je Mihajlović na klupi. Pao je Kaljari s 2:0, a golove su dali Čileanac Erik Pulgar u 34. minutu iz penala i nekadašnji povremeni italijanski reprezentativac Roberto Sorijano u 77 (tog igrača je Mihajlović trenirao u Sampdoriji, a inače je došao u ovom zimnskom prelaznom roku na pozajmicu iz Viljareala).

Bila je to šesta utakmica pod nekadašnjim selektorom našeg državnog tima. Posle podviga protiv Intera na “Meaci” (1:0) osvojen je samo bod, a Bolonja je na megdan Kaljariju izašla posle tri uzastopna poraza. Ova pobeda joj je vredna u borbi za opstanak, naruku bi joj išli i neuspesi glavnih konkurenata Spala i Empolija koji igraju kao gosti potpunih favorita Intera odnosno Rome.

Roberto Sorijano se znalački snašao pred Kaljarijevim golom

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here