Pexels

Misionarska poza često se smatra “najobičnijom ili vanila” pozom. Ako za vreme ove poze samo ležite, onda je za vas to možda i tačan opis. Otkrivamo vam 10 načina kako da “začinite” misionarsku pozu i pretvorite je u svoju omiljenu.

Ako je misionarska poza vama trenutno jedna od najdosadnijih ili volite da je praktikujete samo onda “kad vam se baš i ne da”, onda je ova tema baš za vas!

– Misionarska poza može da donese visok intenzitet – kontakt kože na kožu, kontakt očima i direkrtan miris tela – objašnjava Debra Laino, seksualna terapeutkinja i profesorka na Univerzitetima Džeferson i Vilmington.

Misionarska poza otvara mogućnosti za mnogo senzualnih pokreta, pogleda i dodira, a sve je “licem u lice”. Možete da je prilagodite i izmenite u zavisnosti od toga šta vam u tom trenutku odgovara.

Šta je zapravo misionarska poza?

Misionarska poza je osnovna poza u seksu. Osoba koja penetrira je na vrhu dok druga osoba leži ispod.

To je odlična početnička poza koja ne zahteva mnogo fleksibilnosti i napora, kaže Nan Vajz, seksualna terapeutkinja i autorka knjige “Why Good Sex Matters”.

Deset načina da je “začinite”:

1. Započnite s “erotskom igrom”

Ono što bi neki smatrali predigrom, Vajz naziva erotskom igrom.

– Predigra se odnosi na odvajanje početka od glavnog događaja, a u stvari sve je seks – sve dok osećaš zadovoljstvo.

Stoga, umesto da se oslanjate na samu misionarsku pozu da vam pruži senzualnost i povezanost s partnerom koju želite, podignite temperaturu erotskom igrom. I vi i partner oslobodite svoje ruke i pustite ih da same, instinktivno krenu. Oralni seks takođe može da bude deo erotske igre pre samog čina seksa.

– Erotska igra važna je kod svih poza u seksu, ali kod misionarske je najvažnija kako bi se postepeno gradio intenzitet – kaže Laino.

2. Nemojte zaboraviti na bradavice i druge erogene zone

Grudi i bradavice su dve najveće erogene zone, stoga je važno obratiti pažnju na njih. Masaža, stezanje, lagano ili jako, ako volite i štipanje za vreme seksa mogu da podignu temperaturu, kaže seksualni terapeut Jan Kerner.

– No, isto tako, nemojte zaboraviti na stimulisanje delova tela koji nisu grudi ili noge. Neke manje očigledne zone su uši i vrat – navodi Vajz.

Naravno, ne odgovara svakome sve, stoga je važno znati šta vaš partner preferira ili se dogovorite pre samog odnosa.

3. Prilagodite svoj ritam

Seks nije trka, osim ako govorimo o seksu na brzaka (“quickie”). Nemojte žuriti prema orgazmu. Usporite, opustite se, prepustite se osećaju i uživajte. Usredsredite se na partnerov dah i pokušajte da se sinhronizujete s njegovim izdisajima. To će vam omogućiti da na seks gledate kao na vaše sjedinjavanje.

Takođe, probajte da izmenite malo svoje pokrete. Ubacite malo kružnih pokreta kukovima, umesto standardnih gore-dolje.

4. Promenite ugao

Najbolji deo misionarske poze jeste upravo činjenica da možete da promenite položaj i intenzitet seksa jednostavnim menjanjem ugla. Ako želite dublju penetraciju ispod donjeg dela leđa stavite jastuk.

Ako želite više stimulacije klitorisa razmislite o laganom zaokretu tehnikom koitalnog poravnavanja. Kako biste ovo ostvarili, važno je da partnerova ramena budu položena ispred vaših. Cilj koitalnog poravnavanja jeste da se izbegne “guranje” karakteristično za misionarsku pozu već da se umesto toga pažnja posveti karličnom “trljanju” i jačoj stimulaciji klitorisa.

– Za vreme koitalnog poravnavanja partnerova penetracija neće biti toliko duboka što će omogućiti i nešto duže vreme potrebno da se dođe do orgazma – objašnjava Vajz.

5. Ubacite i vibrator

Kako biste preuzeli stvar u svoje ruke, bukvalno, ubacite vibrator u svoju rutinu. Možete da ga upotrebite pre penetracije – na bradavicama, vratu, leđima i bilo kom drugom delu tela na kojem vam odgovara, napomenula je Laino.

Takođe, može i vaš partner da ga koristi za vreme same misionarske poze. Dok je na kolenima, može uz pomoć vibratora da stimuliše vaš klitoris.

6. Važnost povratnih informacija

To je važno kod bilo koje poze, ali posebno kod misionarske, kako vaš partner ne bi mislio da vam je dosadno.

– Iskoristite ovu priliku da vokalizujete svoje zadovoljstvo – kaže Vajz.

Stoga, oslobodite se i proizvedite buku. Time ćete dati do znanja i partneru šta vam se sviđa, a šta ne, pa će on znati kom delu vašeg tela treba da pruži više pažnje.

7. X ili Cross body tehnika

Ako nikada niste čuli za ovu tehniku, ne brinite, sada ćemo vam je opisati. Sve započinje običnom misionarskom pozom, no nakon nekog vremena partner treba da se zaokrene. Njegova karlica treba da ostane na istome mestu, ali ruke i noge moraju da se zaokrenu, kako bi vaša tela napravila znak “X”.

Ova jedinstvena tehnika omogućava vam direktan pogled i mogućnost držanja partnerove zadnjice.

8. Kauboj (“The Cowboy”) tehnika

Ova tehnika za vreme misionarske poze omogućava trenje kako bi se postigla dodatna stimulacija. Da bi ona bila moguća, kada partner penetrira, vi morate da povučete svoje noge, odnosno savijete ih u kolenu. On treba da sedne uspravno iznad vas.

9. Školjka (“Seashell”) tehnika

– Ova tehnika savršena je za žene koje su fleksibilne. Zatražite partnerovu pomoć, neka vam podigne noge i pogura ih prema vašim ramenima i glavi – kaže Vajz.

U tom trenutku vaša karlica će biti usmerena prema gore i biće nešto više slobodnog mesta te uz penetraciju partner može da uzme i vibrator za dodatno stimulisanje klitorisa.

10. Tehnika kašike i viljuške (“The Spork”)

Ako ste spremni da podignete misionarsku pozu na novi nivo, onda je ova poza odlična za vas. Njena osnova je, naravno, misionarska poza. Važno je da partner bude između vaših nogu, a da vi svoju desnu nogu dignete gore. Tada on treba da se zaokrene za 90 stepeni i krene da penetrira.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here