Desetine naselja na jugozapadu Makedonije još bez struje

0

sevacall.com
Već peti dan nemaju struju 🙁 (Foto: Ilustracija)
 

Kako prenose makedonski mediji bez struje su i dalje, već peti dan, još dve opštine na jugozapadu Makedonije, Mavrovo i Centar Župa, sa više od 30 sela, za koje se očekuje da će struju dobiti u toku  dana.

Makedonska elektromreža EVN je saopštila da se još ne zna kada će žitelji rekanskog kraja, takođe u regionu oko Ohridskog jezera, dobiti struju budući da je mreža tamo potpuno uništena.

Kritičnih tačaka u snabdevanju strujom još ima u struškom i debarskom regionu gde se intenzivno radi na otklanjanju štete.

U kriznim regionima angažovano je više od 200 elektromontera sa mehanizacijom.

Zbog snežnog nevremena praćenog jakim vetrom problema u snabdevanju električnom energijom za vreme novogodišnjih praznika bilo je u većini naselja u jugozapadnom delu Makedonije, među kojima su i gradovi Ohrid, Struga i Debar, koji su bez struje u više navrata ostajali na po nekoliko sati.

Najteža situacija je i dalje u selima rekanskog kraja gde je potpuno uništena distributivna mreža, tako da je potrebno podići potpuno nov dalekovod na 12 stubova, među kojima su i dva zatežuća stuba koji premošćavaju Debarsko jezero, koje je pre pet dana vetar srušio u jezero, zajedno sa provodnikom.

Svi magistralni i regionalni putevi u Makedoniji su prohodni osim deonice Kičevo-Ohrid koja je još zabranjena za saobraćaj teških teretnih vozila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here