Desetoro strelaca na turniru u Solinu

0

Učestvovaće puškom Andrea Arsović, Jelena Banović (obe Partizan) i Ivana Maksimović („Novi Beograd Ušće“), kao i Milenko Sebić (Policajac) i pištoljem Zorana Arunović i Jasmina Grgić (obe Crvena zvezda), Dimitrije Grgić (Akademac), Uroš Kačavenda (Novi Sad), Damir Mikec (Policajac) i Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice).

"Prijaviću dve ekipe", kaže Donević.

"U seniorskoj konkurenciji žene puškom gađaće Arsović, Banović i Maksimović i pištoljem muški tim Mikec, Zlatić i D. Grgić. Prvog dana, u subotu, je ekipni deo i pojedinačne kvalifikacije, jer samo 32 najboljih će se plasirati za nedeljni pojedinačni deo i turnir „Salona open“, rekao je Donević.
 

Prošle godine srpski strelci imali su mnogo uspeha. Prvog dana, u ekipnom delu pobedile su ženska seniorska selekcija Srbije pištoljem i juniorska selekcija puškom, dva najbolja seniorska rezultata pištoljem imali su Damir Mikec (581) i Andrija Zlatić (579), Brankica Zarić je bila prva seniorka pištoljem sa 380, Zorana Arunović treća sa 379, a Jelena Živković je bila druga seniorka sa 394 kruga puškom.
 

 

Milenko Sebić

Drugog dana, Zlatić je pobedio, a Mikec je bio drugi vazdušnim pištoljem, Zorana Arunović je trijumfovala ovim oružjem za seniorke, Jelena Živković je bila najbolja juniorka puškom i druga u seniorskoj konkurenciji, dok je Milenko Sebić bio treći senior vazdušnom puškom.

 

Organizator turnira je nekadašnji jugoslovenski selektor Siniša Vitez, šef struke u klubu „Dalmacijacement“.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here