Napadača ruskog prvoligaša Orenburga i dalje tišti to što pre godinu i po nije potpisao ugovor s Galaksijem iz Los Anđelesa, pričao je u intervjuu za Sports.ru.

Đorđe Despotović (27), nekadašnja nada Crvene zvezde, u kojoj nije dobio pravu priliku, drugu sezonu igra u Orenburgu. Dogurao je i do kapitenske trake. Pažnju na sebe je skrenuo i nekim atraktivnim golovima u ruskom šampionatu pa ga je selektor naše reprezentacije Ljubiša Tumbaković pozvao u nacionalni tim za dve poslednje utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali je ostao na klupi.

Pre godinu i po, u zimu 2018, dok je bio član kazahstanske Astane, Despotović je bio na pragu, kako kaže, američkog Reala. Trebalo je da potpiše ugovor s MLS ligašom Galaksijem iz Los Anđelesa, ali…

– Otišao sam u Brisel na lekarski pregled. Tamo je stigao doktor Galaksija. Potpisao sam ugovor. Vratio sam se u Beograd. Ostalo je samo da se dogovore Astana i američki klub, ali se to nije desilo. Galaksi se opredelio za Zlatana Ibrahimovića. U MLS tri stranca mogu da budu u jednom timu. Jasno je da ne bih igrao jer smo obojica napadači. Na kraju krajeva, možda je i dobro ispalo jer da sam otišao u SAD, nikada ne bih dobio poziv za reprezentaciju Srbije. Evropske igrače iz MLS lige retko zovu u nacionalne timove jer vlada pogrešno uverenje da se tamo ne igra dobar fudbal.

To što mu je propao transfer preko Atlantika Despotović stavlja na dušu svom tadašnjem menadžeru.

– Još se nisam razračunao s tom osobom. Kad završim karijeru, zaratiću s njim. Odgovoran sam za svoje reči. On sve ovo čita i veoma sam srećan zbog toga. Ponavljam: kad prestanem da igram, pozabaviću se njime. Biće vremena. On mi poručuje da me se ne plaši. Ne bojim se ni ja njega. Da je bio pored mene kad sam saznao da od odlaska u Galaksi nema ništa, moguće je da bismo se pobili. Poslednji put sam u takvoj situaciji bio s 22-23 godine na rođendanu kod druga na kojem je bilo i neko pijano društvo. Nije bilo ozbiljnih posledica.

Zvezda je Despotovića, pošto ga je u leto 2014. vratila iz Lokerena, sledeće godine pozajmljivala kazahstanskim timovima. Prvo je u zimu 2015. otišao u Žetisu, a u leto u Kajrat.

– Računajući i utakmice u kupu, ukupno sam dao 16 golova. Bio sam drugi strelac šampionata. Smatrao sam da ću lako da pronađem novi klub, ali me Zvezdan Terzić, glavni čovek u Zvezdi, uopšte nije pratio. Pitao me je: Kako ti je bilo tamo u Kazahstanu? Koliko si golova dao? Kad sam shvatio da on i ne zna kako sam igrao, rekao sam tri-četiri gola. Slagao sam da bih lakše otišao. Zvezda je mogla da me proda za neke pare, ali kada ne pratite svog igrača, dobićete onoliko koliko dobijete.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here