Napadač Orenburga Đorđe Despotović (27) postigao u četvrtom kolu ruskog prvenstva pogodak koji je obišao planetu.

Jedno vreme Zvezdin igrač glavna je sportska figura u Rusiji od kako je “makazicama” u 64. minutu zatresao mrežu Ahmata u Groznom.  Pod prečku.

– To ne može da se utrenira, to je prosto osećaj. Davao sam slične golove za Astanu i Crvenu zvezdu, ali u prijateljskim utakmicama. U Groznom sam postigao najlepši pogodak u karijeri. Takav se daje jednom u životu – ustreptalo govori Despotović o svom remek-delu.

Odluka kako će da zahvati loptu pala je za treptaj oka.

– Kada je centaršut išao ka meni, video sam da mi neće pasti na glavu jer je lopta išla iza mene. Poleteo sam kroz vazduh unazad na osećaj, u deliću sekunde. Rešio sam da pokušam: ili će mi uspeti ili neće. Hvala bogu, uspelo je. Iznenadio sam se. Pao sam na zemlju licem okrenut od gola pa u prvi mah nisam ni znao da sam zatresao mrežu.

Despotović kaže i da je pitao sudiju da dobije loptu za suvenir, ali mu je ovaj nije dao.

– Nadam se da će moj gol biti nominovan za nagradu “Puškaš”. Hit je na društvenim mrežama. Video ga je ceo svet, svi o njemu pišu.

Priznanje “Ferenc Puškaš”, po slavnoim mađarskom fudbaleru, Svetska fudbalska federacija dodeljuje za najlepši gol godine počev od 2009. U trci je deset najefektnijih pogodaka.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here