Destinacije za “svetske putnike” za 2015. godinu.

0

yahoo.com/Jamie Moore
Tajland će u 2015. godini biti jedna od najatraktivnijih destinacija
 

Tajland: Posle frke u 2014, očekuje se da će broj turista koji će posetiti Tajland ove godine premašiti 29 miliona. Predviđanja nisu nerealna, ako uzmete u obzir da je Tajland jedna od najlepših, najspiritualnijih i tradicionalno najgostoljubivijih destinacija na svetu.

Island: Sve više putnika bira destinacije koje nude autentična iskustva. Zemlja "vatre i leda" nudi prirodu u svoj veličini, od gejzira i prirodnih termalnih izvora, do uživanja u polarnoj svetlosti.

Kuba: Ako možete sebi to da dozvolite, putujte dok još nije kasno da osetite duh Kube.

Grčka: Neka vas preplavi duh zapadne civilizacije na samom izvoru. Blizu je i neprocenjivo je.

Malezija: Osetite dva sveta u jednom, kineski i indijski uticaji prepliću se na ovom poluostrvu. Uz to, malezijska kuhinja jedna je od najzanimljivijih na svetu.

Hrvatska: Dragulj Mediterana, za one koji mogu.

Dubai: Ujutru plaža, popodne skijanje u tržnom centru.

Vijetnam: Trip Advisor proglasio ga je destinacijom u usponu za 2015. Imajte u vidu da je preporučeno sredstvo prevoza motocikl. Kažu da je iskustvo neverovatno.

Južna Afrika: Tu možete da vidite "afričkih velikih 5" – lavove, bivole, afričke slonove, leopard i nosoroge. A i neka od najboljih vina na svetu su upravo južnoafrička.

Japan: Prošle godine Japan je posetilo više od 13 miliona turista. Čudesan spoj tradicije i modernog, ovo je fascinantna zemlja čija popularnost među turistima nastavlja da raste. Bonus: cvetanje trešnje u proleće.

Kostarika: Dragulj Centralne Amerike, zemlja čiji je veći deo teritorije zaštićen zakonom, spoj je neverovatnih tropskih kišnih šuma, planina, reka, vulkana… Ljudi su ljubazni i srdačni. Prava destinacija za ljubitelje prirode koji ne beže od avanture.

Egipat: Situacija se smirila. Istorijska i kulturna riznica sveta čeka na turiste.

Kina: Zemlja u kojoj se drevna prošlost susreće sa današnjicom u savršenom skladu.

Peru: Već treću godinu zaredom, Peru je proglašen za vrhunsku gastronomsku destinaciju od strane World Travel Awards. I dok Maču Pikču privlači turiste da dođu prvi put, peruanska kuhinja navodi ih da se vrate.

Australija: Plaže svetske klase, prirodne lepote bez premca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here