Detalji elitne prostitucije: Ko su klijenti, cene, kako da se ponašaju devojke…

0

facebook.com/Milica Živanović
Među prvih pet uhapšenih devojaka, bila je Milica Živanović, poznatija kao Mimi Oro. Devojke su imale kodeks ponašanja: npr.kad se slikaš, budite uredni i ti i soba
Ima nekoliko poznatih direktora privatnih, ali i državnih preduzeća. Među klijentima su i stranci, koji rade u Beogradu ili poslovno dolaze. Neki od njih su angažovali devojke u inostranstvu, pa su putovale u zemlje EU, Crnu Goru, BiH, a i u Emirate. Klijenti su birani samo po preporuci i nakon provere. Devojke su bile nove u poslu, imaju najčešće oko 22 godine, i počele su sa prostitucijom 2013, kada ih je Mihajlo M. organizovao – kaže izvor Blica iz istrage.

Protiv Šapčanina Mihajla M. biće podneta krivična prijava kada budu saslušani svi otkriveni klijenti u Srbiji, sve prostitutke, kojih pod njegovom kontrolom ima više od 20. On je već dao iskaz policiji i to predstavio kao poslovni poduhvat govoreći "moja firma". Vodio je uredno evidencije o svakoj angažovanoj devojci, dnevnoj zaradi i broju klijenata, koliko je prosečna zarada. Bio je popisan svaki dan u mesecu, kad je imala slobodan dan, kada nije mogla da radi zbog mesečnog ciklusa… Ti podaci su otkriveni u njegovim računarima.

Od zarada prostitutki uzimao je najčešće trećinu, ređe 50 odsto. Devojke su usluge pružale u luksuznim hotelima i apartmanima u Beogradu koje je iznajmljivao i uređivao Mihajlo M., uz troškove hrane i pića, angažovanje vozača i ponekad taksista.

Među prvih pet uhapšenih devojaka, osim Milice Živanović – Mimi Oro, još dve su poznate javnosti kao starlete, jedna je studentkinja, a jedna medicinska sestra. Neke devojke su se same javile policiji i tužilaštvu da daju iskaz čim su saznale za hapšenja.

Kao i svaka "kupovina": Popust za stalne "kupce"

Iz zaplenjenih mobilnih telefona, gde je otkrivena prepiska prostituki i Mihajla M. vidi se da su cene usluga varirale. Stalni klijenti su imali popust, plaćajući sat po 100 evra. Najveća zarada otkrivena je kada je jedna devojka bila 24 sata kod klijenata u jednoj zemlji EU, koji je to platio 8.000 evra.

Popust se dobijao za angažovanje više devojaka i na duže vreme. Cene starleta su bile nešto veće, ali su više zarađivale neke anonimne devojke. Starlete su mesečno dobijale oko 7.000 evra, od čega su trećinu, a ponekad i polovinu, davale Mihajlu M. Jedna devojka, koja nije starleta, u oktobru je dobila 9.170 evra, ali se prostituisala 25 dana. U oktobru je 12 devojaka bilo angažovano i najmanja zarada je bila 460 evra, a ukupno su zaradile 47.225 evra. Troškovi za apartmane, prevoz, hranu bili su 17.564 evra.

– Elitna prostitucija može da traje najviše nekoliko godina, jer devojke brzo propadaju. Ako nastave, postaju narkomanke i završavaju na ulici teško bolesne – kaže izvor Blica.

Kodeks ponašanja

Mihajlo M. je čak propisao kodeks ponašanja za devojke. U poglavlju "Način odevanja" savetovao je da budu seksipilne, ali ne i proste, dok je u poglavlju "Nega tela" propisivao teretanu, sport i higijenu. Zatim, "Urednost", gde je naveo da seksi fotografije ne mogu da se prave u neurednoj sobi. U poglavlju "Obrazovanje" je naveo da devojka mora da prati dešavanja kako bi mogla da vodi razgovor. U svim poglavljima je insistirao da devojke budu "dame".

 

Pohvale i propusti

Makro Mihajlo M. je pored radnih listi devojaka beležio i pohvale i propuste. Tako je pohvalu dobila jedna koja je imala sedam "poslova", a druga propust, jer je bez konsultacija dogovorila cenu koja je bila niža.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here