Pexels
Ilustracija

Iako zapravo služe da nas motivišu, ili bi tako makar trebalo da bude, novogodišnje odluke u nama bude pomešanost uzbuđenja i nelagode – nije da ne želimo nešto da promenimo ili unapredimo u svom životu, naprotiv, ali… Kako ne odustati? Kako ostati dosledan ideji? Kako ponovo ne izneveriti svoja očekivanja?

Rezolucija zapravo treba da bude laka i izuzetno blizu onoga što mi jesmo i, kontradiktorno, želimo da promenimo. Što je odluka radikalnija, to su veće šanse da ne uspemo da je ispunimo. Ponovo.

Zato danas i govorimo o beauty rezolucijama koje od vas neće zahtevati nemoguće već ćete moći da ih se pridržavate bez mnogo muke! Ove navike ćete lako usvojiti, a za rezultat ćete dobiti ono o čemu ste oduvek maštali – prelepu, negovanu kožu, kosu iz snova, savršene nokte i perfektan makeup, svaki put.

Skidati šminku pre spavanja

Iako ovo beauty pravilo znamo napamet u pola dana u pola noći, baš kao i to da je ćelija osnovna jedinica građe i funkcije svih živih bića, iz nekog razloga nam se s vremena na vreme “ponovo” desi da zaspimo bez prethodno očišćenog lica. Verovatno jedini način da sa ovom navikom izađete na kraj jeste da ovu obavezu obavite čim uđete u kuću i završite sa pranjem ruku. Takođe, dvostruko čišćenje nije neophodno svakome – ukoliko se šminkate, bilo bi dobro da je najpre uklonite uljanim skidačem ili micelarnom vodom, a da onda upotrebite kremasti ili penasti čistač. Ukoliko se ne šminkate, odaberite korak koji više odgovara vašoj koži.

Redovno čistiti makeup četkice

Ukoliko ne želite da vam lice “bukne” usled nagomilanih bakterija i nečistoća, jednostavno počnite da čistite svoje makeup instrumente nakon svake upotrebe. Koristite blage sapune, možete i one sa baš tom funkcijom, jer sadrže najmanje neželjenih hemikalija. Nakon pranja, višak vode blago utapkajte papirnim ubrusom i četkice postavite da se suše uspravno kako ne bi došlo do oštećenja dlake.

“Masterirati” 5-minutni makeup

Nakon što završite sa jutarnjom rutinom nege lica, nanesite korektor na mesta kojima je to potrebno (recimo na podočnjake ili neočekivanu i nepoželjnu bubuljicu), kremasti bronzer na kapke kako biste licu obezbedili dubinu, nežni karmin na usne i jagodice umesto rumenila, začešljajte obrve gelom i dodajte tanak sloj maskare. To je to!

Prestati sa grickanjem noktiju i zanoktica

Grickanje noktiju i zanoktica nije navika kojom biste želeli da se pohvalite, ali šta je tu je – i dalje je se držite iako ni sami ne znate zašto. Ukoliko želite da prestanete da grickate nokte, pokušajte sa gel lakom ili gelom kako biste sebi otežali ovu nameru, a ako zanoktice grickate zato što ste pod stresom – nabavite antistres lopticu! Ukoliko pak imate problem sa suvim zanokticama i to je ono što vas iritira i tera da im se “posvetite” na ovaj način, obezbedite ovom području dodatnu negu uz pomoć hranljivih ulja za zanoktice, svake večeri.

Sređivati nokte

Svima nam se dešavalo da nam se lak iskrza doslovno na putu do posla ili da nam nokat pukne u najgorem mogućem trenutku. Pored nege koja će ojačati nokte, pokušajte i sa trajnim lakom ili već pomenutim gelom kako biste uvek imali perfektan manikir. Sitnica, ali ona sitnica koja ume da pokvari ne samo naše raspoloženje, već i utisak koji ostavljamo.

Rešiti problem suve kože tokom zime

Kako napolju temperatura pada, tako naša koža uglavnom postaje sve suvlja i potrebno joj je sve više odgovarajuće nege. Ipak, dermatolozi ističu da nije važno samo to koji proizvod ćete koristiti, već i to kada i kako ćete ga naneti. Ukoliko želite da vaša koža bude duže i bogatije hidrirana tokom celog dana, nakon umivanja višak vode uklonite tapkanjem, a onda dok je koža još vlažna, nanesite hidratantnu kremu. Isto važi i za kožu tela – nemojte čekati duže od dva minuta po završetku tuširanja da nanesete proizvode za negu. Osim toga, tuširanje tokom zime ne bi trebalo da traje duže od 5 do 7 minuta kako ne biste previše isušili kožu toplom vodom.

Početi sa nanošenjem SPF-a na dnevnom nivou

Još jednom da ponovimo – SPF treba nanositi svakog dana u godini, i leti i zimi. Ovo je jedan od glavnih preduslova zdrave i negovane kože i ništa ne može da zameni ovaj korak u vašoj beauty rutini. Ne samo da ćete na ovaj način sprečiti prevremeno starenje kože, već ćete je zaštititi i od različitih, ozbiljnih oboljenja. Kako ne biste zaboravili SPF kao poslednji korak u jutarnjoj rutini nege, neka vam ova krema stoji na vidnom mestu, idealno pored četkice za zube kao mali podsetnik.

Voditi više računa o skalpu

Kada je reč o nezi kose, propust koji svi mi pravimo najviše se tiče prevelikog posvećivanja pažnje samim pramenovima ili krajevima kose, dok koren kose i skalp skoro pa u potpunosti zapostavljamo. Za jaku, zdravu i kosu koja brzo i kvalitetno raste važan je piling koji će na lak i prirodan način podstaći potrebne procese. Piling kose je potrebno raditi jednom nedeljno, a masaža skalpa može da postane deo vaše redovne rutine. Masažu jednostavno možete sprovesti prstima ili specijalnim četkama. Ne samo da će vas masaža opustiti, već će i vaša kosa vremenom postati lepša i kvalitetnija.

Zaštititi kosu od toplote prilikom stilizovanja

Ukoliko ne možete da zamislite hair rutinu bez korišćenja toplih aparata za stilizovanje, onda vodite računa o tome da ih koristite na adekvatan način. Profesionalci savetuju da ovakve uređaje ne koristimo više od jednom nedeljno, a da pritom koristimo proizvode za negu koji štite kosu od zagrevanja. Osim toga, imajte na umu da različiti tipovi kose zahtevaju različitu temperaturu stilizovanja. Što je kosa gušća i jača, to je sposobnija da izdrži višu temperaturu – što joj je uostalom i potrebno da bi bila stilizovana po želji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here