EPA-EFE/Alexander Nemenov

Najmanje devet fudbalera zagrebačkog Dinama zarazilo se koronavirusom uoči sutrašnjeg meča u 3. kolu Lige Evrope sa austrijskim Volfsbergom, saopštili su danas predstavnici hrvatskog kluba.

– Na zvaničnom testu na kovid dobili smo pozitivan rezultat za pet igrača, pa uz one ranije pozitivne na koronavirus dolazimo do ukupne brojke od devet zaraženih igrača s Uefine liste koji sutra ne mogu da igraju – rekao je portparol Alen Lesički.

On je naveo, prenosi Index.hr, da se imena zaraženih igrača ne smeju objavljivati zbog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

– Dozvoljeno je uz saglasnost te osobe, pa smo juče saopštili da je Zoran Mamić pozitivan, a ostali ne žele da otkrivaju – kaže Lisički.

Zaraženi igrači su na tzv. Uefinoj „A“ listi, što znači da ne moraju da budu odjavljeni kako bi se drugi grači upisali u zapisnik za sutrašnji meč. Njih će klub prijaviti s tzv. “B” liste na kojoj su igrači ”99. godišta i mlađi koji imaju pravo nastupa za Dinamo.

Volfsberg, čija ekipa takođe neće biti potpuna budući da su doputovali bez osam igrača zaraženih koronavirusom, odlično je počeo takmičenje u grupi “K”, posle dva kola ima četiri boda i nalazi se na prvom mestu, CSKA i Dinamo pod dva, a Fejenord jedan.

Do objavljivanja sastava za meč neće se znati da li su među zaraženima fudbalerima austrijske ekipe i dvojica srpskih igrača, Nemanja Rnić i Dejan Joveljić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here