Pexels

Za savršenu fruzuru, pored tipa kose, najvažnije je da znate kog je oblika vaše lice!

Idealno stilizovana kosa dovešće proporcije lica u balans, istaći će najlepše crte i učiniće vas fotogeničnijim. Mnoge žene koje imaju okruglo lice smatraju da su limitirane po pitanju odabira frizure, ali to naprosto nije tačno. U nastavku ćemo vas i razuveriti!

Najbolje frizure za okruglo lice

Talasi sa strane

Ne samo što su veoma glamurozni, talasi čine okruglo lice izduženijim, a duža kosa u ovom slučaju stvara balans u odnosu na celo lice. Ono što sužava lice jeste razdeljak sa strane, pa je talasasta kosa u kombinaciji s ovakvim razdeljkom pun pogodak!

Raskošni lob

Iako deluje kontradiktorno, kratka frizura i te kako može da pristaje osobama okruglog lica, a naročito ukoliko imate gustu kosu. Dužina lob (long bob, dugački bob) frizure odličan je izbor jer će izdužiti vaše lice!

Talasata kosa srednje dužine s pramenovima

Ukoliko imate kosu srednje dužine, zahvaljujući pramenovima oko lica vizuelno ćete izdužiti oblik lica i suziti ga u isto vreme. Uz to, fokus će biti na očima, što je dodatni plus.

Asimetrični lob

Dinamične frizure poput ove “seku” okruglo lice i stvaraju kontrast s punim obrazima. Osim toga, oštre frizure skreću pažnju s vilice.

Ravan bob

Ukoliko imate ravnu kosu, bob frizura sa razdeljkom sa strane idealna je za vas. Budući da kosa pada uz liniju vilice, lice deluje uže i duže, što nam je i cilj u ovom slučaju.

Polupodignuta kosa

Polurep ili polupunđa, s delom kose koji pada nazad, izdužuje okruglo lice. Isprobajte!

Rock izgled

Frizure koje su izbrijane sa strane savršeno pristaju okruglom licu, jer ga sužavaju i stanjuju. Naravno, ova frizura je rezervisana za one odvažnije među nama, koje vole da eksperimentišu!

Bob sa šiškama sa strane

Bob je već neko vreme u modi, a varijacija na temu je mnogo. Ženama okruglog lica preporučuje se bob sa šiškama sa strane jer vizualno izdužuju lice. Varijacije na temu boba predstavljaju dakle idealne frizure za okruglo lice!

Rep s volumenom

Podignuta kosa ne pristaje onima okruglog lica, osim ukoliko ne natapirate prednji deo. U tom slučaju, proporcije lica dolaze u ravnotežu i lice deluje uže i duže.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here