Devet novih otkrića o seksu

0

 

Seks miriše

 

Baš kao i kod drugih telesnih aktivnosti, čovek se znoji i tokom seksa, a verovali ili ne – on ima i miris. Prema istraživanju "Journal of Neuroscience“, žene mogu da prepoznaju razliku između običnog znoja i onog koji se pojavi kad su muškarci seksualno uzbuđeni, što na kraju utiče na povećanu privlačnost prema njima.

 

"Vađenje" podjednako delotvorno kao i kondom

 

Kao jedna od najčešćih metoda sigurnog seksa oduvek se spominjalo "vađenje" penisa iz vagine malo pre ejakulacije. Ta kontracepcijska metoda 2009. godine je potvrđena kao jedna od sigurnijih te je upoređuju sa kondomima. Ipak, iako vas može zaštititi od trudnoće, ne preporučuje se zbog prenošenja polnih bolesti.

 

Dečije igre

 

Jedno istraživanje je pokazalo da 25 odsto dece, starosti od 11 do 16 godina, posebno ako je reč o deci čiji roditelji imaju niske prihode, redovno praktikuju seks. Prosečna starost prvog polnog odnosa za tu grupu je 12,77 godina.

 

 

Penis raste uz pomoć ekstenzija

 

Prema studiju Univerziteta u Torinu, razne ekstenzije za penis su delotvorne. Naime, istraživanja dokazuju da posebne ekstenzije koje "povlače" penis mogu da povećaju muški spolni organ za čak 30 odsto.

 

Seks za i protiv raka prostate

 

Muškarci koji su vrlo seksualno aktivni u svojim dvadesetim i tridesetim godinama, posebno oni koji često masturbiraju, izloženi su većem riziku oboljevanja od raka prostate, tvrde seksolozi na Univerzitetu Notingem. Ipak, taj rizik se sa godinama smanjuje, takođe pomoću seksa. Znači, ako muškarac u 50. godini ima bilo kakvu seksualnu aktivnost šanse za rak prostate su znatno manje.

 

Popularizacija kontraceptivnih pilula

 

Proizvođač kontraceptivnih pilula „Yaz“ počeo je da reklamira svoj proizvod kao sredstvo protiv akni, PMS-a i mnogo manju štetnost pilula po zdravlje, što je i naučno dokazano.

 

PAPA test tek u 21. godini

 

Naučnici Univerziteta u SAD izdali su nove smernice za zaštitu od raka grlića maternice. Prema njihovim uputstvima, devojke bi prvi PAPA test trebalo da urade tek u 21. godini i da ga ponavljaju svake tri godine ako imaju istoriju normalnih rezultata testiranja, a ne jednom godišnje kao što se do sada preporučivalo.

 

Što duže to bolje

 

Prema istraživanju objavljenom u „Journal of Theoretical Biology“, žene koje se suzdržavaju od seksa deluju na svoj biološki nagon da pronađu što prikladniju osobu, a muškarci se u skladu s tim dokazuju koliko su disciplinovani i spremni na izazov.

 

Zamenjene uloge

 

Iako ženama verovatno ne izgleda tako, naučno je dokazano da se muškarci tokom prevare svoje partnerke osećaju mnogo lošije nego žene koje varaju. Lepši pol je osetljiviji kad su u pitanju emotivni prestupi poput flerta sa drugom osobom.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here