pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na društvenim mrežama pojavio se još jedan snimak vršnjačkog nasilja na kojem dve učenice (15) tuku i šamaraju svoju vršnjakinju, a za to vreme druga deca se smeju.

Incident se dogodio u dvorištu osnovne škole u Barajevu.

Na snimku se vidi kako jedna od učenica srednje škole u Barajevu lupka žrtvu po glavi i preti joj da će ”proći trista puta gore” ako sve ispriča njenoj majci. Druga devojčica prilazi žrtvi i naređuje joj da spusti ruke, a zatim počinje da joj udara šamare, dok ostala deca dobacuju psovke.

Kako prenose mediji, žrtva i jedna od nasilnih devojčica su učenice prvog razreda Srednje škole u Barajevu, dok je druga nasilnica učenica srednje škole sa Zvezdare.

Direktor: Reprodukuju ono što vide u rijalitijima

– Srednja škola u Barajevu pokrenula je disciplinski postupak protiv učenice te škole koja je bila nasilna prema svojoj vršnjakinji – rekao je direktor te ustanove Dobrivoje Jelić nakon što se na društvenim mrežama i u medijima pojavio snimak vršnjačkog nasilja u kome su žrtva i jedna od nasilnica učenice pomenute škole.

Jelić je rekao da takvo nasilje mora da se kazni, zbog čega je škola pokrenula disciplinski postupak protiv učenice, dok će policija podneti prijavu za nasilničko ponašanje prema učenici. Dodao je da će o tome da li će učenica biti isključena iz škole konačnu odluku doneti nastavničko veće.

– Nasilje se dogodilo u dvorištu osnovne škole u Barajevu, koja je od naše udaljena oko 200 metara. Ne želimo da zbog ovakvih stvari dođemo na loš glas, iako su devojčice učenice naše škole tek sedam dana – rekao je Jelić i dodao da je utvrđeno da su učenice ranije razmenjivale uvredljive poruke preko društvenih mreža.

– Sve ono što vide u rijaliti programima, one to reprodukuju. U slučaj je umešana i učenica druge škole koja se došla sa Voždovca da se bije – naveo je direktor.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime