U. Raš
Strelci prve zvezde: Dijabate i Brajan

Fudbaleri Partizana ostali su neporaženi i posle drugog kola Grupe D Lige konferencija. Crno-beli su ponovo došli do remija, ovoga puta protiv Nice – 1:1. Junak susreta bio je, ko bi drugi, nego Dijabate. Protiv Slovacka dva, protiv Francuza jedan, ali vredan gol, dovoljan za bod.

Nije bilo baš prijatno navijačima “parnog valjka” kada je Nica, preko Brajana, već u drugom minutu povela u Humskoj. Ipak, baš kao i u Češkoj, Partizan je došao do izjednačenja preko Fusenija Dijabatea, s tim što je prava šteta što iz duela sa Nicom srpski tim nije izašao kao pobednik.

– Bili smo bliži trijumfa. Posle primljenog gola smo igrali na način kako nismo dosad. Da nismo matirani tako rano, možda bismo pružili drugačije izdanje, ali sam generalno zadovoljan. Bitno je da su momci ponovo pružili maksimum, uživali u igri. Nemam šta da im zamerim. Ako je neko izgubio loptu, odatle nastao pritisak, valja znati da je i to deo fudbala. Podržao sam ih da ideje iz glave sprovedu u delo najbolje što umeju – poručio je strateg tima iz Humske, Gordan Petrić.

Junak je još jednom bio Fuseni Dijabate. Mučio je odbranu Nice, dao gol, pretio i posle toga i opravdao Petrićeve reči da ga se defanzivci plaše!

– Bio je zanimljiv! Pravio je problem njihovim odbrambenim igračima, mada sam uveren da može daleko više, čak sam siguran da će biti bolji. Mora Fuseni da dokazuje kvalitet, da u svakoj utakmici koristi talenat i činjenicu da ga se rivali plaše.

Reprezentativac Malija namestio je zicer Rikardu Gomešu, ali je napadač crno-belih propustio šansu da obezbedi sva tri boda.

– Tačno je da je imao priliku, mogao je da reši, ali mogli su i neki drugi fudbaleri. Nije mu bilo lako, jer je naspram sebe imao dvojicu kvalitetnih, tehnički potkovanih štopera (Dantea i Todiboa). Teško je jednom špicu da se nosi sa dvojicom centarhalfova, oni su u takvim situacijama uvek u prednosti. Ništa mu ne zameram, daće gol na sledećoj utakmici, pošto je na prethodnoj dao tri, protiv Kolubare isto – zaključio je Petrić.

Ako se zna da je Nica rival iz Lige petica, da je došla u Beograd kao favorit, da je u renoviranje tima uložila 70.000.000 evra, onda bi ovaj meč mogao se se okarakteriše kao Partizanov najbolji otkako je na klupi Gordan Petrić.

Zadovoljan: Gordan Petrić

Petrić: Polako ličimo na ekipu

Da li je ovo najbolja utakmica crno-belih, otkako ste preuzeli poziciju šefa struke?

– Neka drugi procene da li je tako. Polako se moje ideje realizuju, počinjemo da ličimo na ekipu. Nema mnogo vremena, sutra je novi dan. Svaka čast, ali u nedelju je novo dokazivanje (protiv Radnika u Surdulici), ušli smo u profesionalizam, gde je to normalno – poručio je Gordan Petrić.

Moglo je bolje: Slobodan Urošević

Zadovoljni igrom, ne i rezultatom

Kapitenu Partizana Slobodanu Uroševiću osećanja su bila pomešana:
– Pružili smo dobru partiju, imali šanse. Opet nam se ponavlja – primili smo rano gol, posle stvarali prilike, pa je toga došla je i nagrada preko Dijabatea. Zadovoljni smo igrom, ali ne i rezultatom. Ovo je Evropa, ne možemo da očekujemo da stvaramo mnogo šansi. Sad smo ih stvorili nekoliko, ali moramo da ih koristimo. Nadam se da su navijači zadovoljni i da im se svideo ovaj Partizan, probaćemo da nastavimo da igramo tako.

“Četvorka” Kelna

U drugom meču Grupe D Keln je dočekao Slovacko. U Nemačkoj je viđeno šest golova. Domaćin je slavio 4:2. Golove za Keln postigli su Adamjan, Dic i Ljubičić dva puta, od čega jednom iz penala, dok su za Čehe pogodili Kalabiška i Petržela.

Razočaran: Lusijan Favr

Favr: Remi ne odgovara

Šef stručnog štaba Nice Lusijan Favr istakao da je očekivao ceo plen u Humskoj:
– Na kraju 1:1 je dobar rezultat, ali mogli smo da pobedimo. Imali smo priliku za 2:0. Želeli smo trijumf, zato nisam zadovoljan remijem. Partizan je možda iznenadio ekipu, ali ne i mene. Pratio sam njegove igre. Bio je dobar u Češkoj, nadoknadio je dva gola zaostatka i čak režirao preokret, ali je na kraju ispustio vođstvo. Sada moramo da dobijemo u narednom kolu.

Grupa D

Rezultati 2. kola:
Keln – Slovacko 4:2
Partizan – Nica 1:1
1. Keln 2 1 1 0 5:3 4
2. Nica 2 0 2 0 2:2 2
3. Partizan 2 0 2 0 4:4 2
4. Slovacko 2 0 1 1 5:7 1
Teće kolo (6. oktobar): Keln – Partizan, Slovacko – Nica.

Partizan – Nica 1:1 (0:1)

Partizan: Popović, Živković, Marković, Vujačić, Urošević, Fejsa, Traore (Baždar), Andrade (Lutovac), Natho, Dijabate, Rikardo.
Nica: Šmajhel, Atal, Todibo, Dante, Brajan (Lotomba), Lemina (Rosario), Tiram (Beka Beka), Budaui, Pepe (Brahimi), Ilie (Diop), Labord.
Stadion: Partizana. Gledalaca: 9.126. Sudija: Endrju Medli (Engleska).
Strelci: Dijabate u 60. – Brajan u 2. minutu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here