D. T.

Na severnim obalama Sidneja, u predgrađu Curl Curl, sada već tradicionalno se svakog utorka u prostorijama tamošnje lokalne zajednice okupljaju naši ljudi koji žive u tom delu grada. Prošlog utorka, organizacija “Nest Inc.” Na čelu sa Željkom Gojkovićem organizovala je gostovanje Teatra poezije glumice Dijane Jovičić, koja je govorila najlepše stihove velikih pesnika sa naših prostora.

Poeziju je pratila muzička podrška gitare Hadži Igora Jovanovića, a događaju je prisustvovalo tridesetak ljubitelja umetnosti. Dijana Jovičić je iznela istinsku poetsku čaroliju na poseban način, onako kako to umeju samo vrsni glumci.

Ređale su se pesme: “Čekaj me” Konstatina Simonova, “Tvoja ljubav” Dragice Tubović, “Plava zvezda” i “Besmrtna pesma” Miroslava Antića, “Uzalud je budim” Branka Miljkovića, “Zaboravi” Radeta Šerbedžije, “Svakidašnja jadikovka” Tina Ujevića, “Srbija” Oskara Daviča, “Svetli grobovi” Jovana Jovanovića-Zmaja, “Seobe” Alekse Šantića, “Tamo daleko” Đorđa Marinkovića, “Balada o prolaznosti” Arsena Dedića, te “Rugalica o vinu” Ljubomira Simovića, kao i nekoliko ruskih i srpskih narodnih pesama.

Između stihova, Hadži Igor Jovanović je pevao i svirao, tako da je publika uživala u narodnim pesmama iz Srbije, Makedonije i Rusije, a samo neke od onih koje su se našle na repertoaru bile su “Jovano, Jovanke”, “Konj”, “Crven cvete”, “Donesi vina krčmarice”…
Posle poezije i muzike, koje su izmamile aplauze prisutnih, veče ispunjeno dobrim raspoloženjem nastavljeno je uz druženje umetnika i posetilaca u prijatnom ambijentu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here