Dijaspora obradovala ugrožene

0

Jovo i porodica Dragičević
 

Mnoge porodice, kao i putevi, su bili opkoljeni vodenom stihijom, a putevi neprohodni da bi se prišlo u pomoć napaćenom narodu koji već po drugi put bije bitku za život na ovom području u roku od nepuna tri meseca.

 

Plemeniti čitaoci "Vesti" iz Austrije, kao i članovi boćarske lige pri Zajednici klubova u pokrajinu Forarlberg od sakupljenog novca za vreme zajedničkog ručka početkom jula ove godine, sakupljeno je 640 evra, nije otišao tamo gde je bio prvo namenjen, nego, kome je suđeno.

Dosta pomoći je iz ove pokrajine krenulo put Srbije i Republike Srpske posle majskih poplava i velike tragedije našeg naroda. Vredni i aktivni članovi klubova boćara su i toj akciji pritekli u pomoć.

 

Mira Milošević sa ćerkom
 

Prikupljeni novac obradovao je tri najugroženije porodice u selima Špilja i Johovo u opštini kozarska Dubica.

Predsednik boćarske lige Jovo Ćurković sa suprugom Zoricom, krenuo je put tim podkozarskim selima u nadi da nekome pomogne. Ne znajući kome bi ta mala, ali za ove prilike velika pomoć, bila najneophopdnija, obratio se čelnicima opštine Kozarska Dubica gde su mu dali imena najugroženijih-Mira Milošević iz sela Špilja, kojoj je uručeno 200 evra, i Stoja Dragičević kojoj je dato 240 evra, a neizmerna sreća stigla i u dom Milana Jokšića iz Johova kojem je predato 200 evra.

Ove porodice koje školuju studente i koje im je voda takoreći sve odnela, stekle su nove prijatelje, a ove vredne porodice su iznenadnim posetiocima poručili, da su im za kratko skinuli brige sa pleća. Sad možemo kupiti neophodno za život, kupiti udžbenike za đake studente i krstiti nam decu.

 

Milanovi pozdravi

Veliki humanitarac Jovo i supruga Zorica su na kraju pri odlasku iz tih sela poručili nadajući se, da će im u pomoć priskočiti još dobrotvora kako bi se pre zime pripremili za hladne i duge zimske dane i noći.
Milan Jokšić se toliko ražalio, da je na rastanku poželeo dobrotvorima puno zdravlja i sreće, i zamolio ih da prenesu velike i iskrene pozdrave onima koji su pomogli, članovima kluba i dobrim ljudima širom sveta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here