Dijaspora se venčala – kolektivno!

0

Većina mladenaca bila su starija od 55 godina. Ovo je dokaz da i posle višedecenijskog bračnog života ljubav može biti podjednako jaka kao i na početku braka, a to je primer mladenaca iz sela Prahovo koji su odlučili da se venčaju još jednom, i to u crkvi. Što je najinteresantnije većina njih su gastarbajteri, neki su već u penziji, a neki će tek biti penzioneri.

Među 23 novovenčana para iz sela Prahovo su bili Petar (56) i Ančica (55) Sinkić iz Beča, Milan (62) i Vera (61) Furnjigić iz Gepingena u Nemačkoj, Dragiša (66) i Ljiljana (62) Fucić iz Hamburga, Srboljub (57) i Jevrosima (56) Radulović iz Njujorka, kao i najmlađi supružnici Višeslava i Miodrag Čogić, koji su se venčali u opštini pre 33 godine. I 70-godišnja Dragica Todorović i njen dve godine stariji suprug Dobrivoje, iako su proveli u braku 52 godine, stali su ponovo na ludi kamen.

– Ovo mi je bila želja odavno i sad se ispunila. Toliko se radujem tome i verujem da ću se još dugo radovati – kaže Dragica Todorović iz Prahova.

– Lepo je što smo 33 godina bili zajedno i uz božju volju volećemo se još više – kaže Prahovljanka Višeslava Čogić.

Još jedna specifičnost ovog nesvakidašnjeg venčanja je to što su svi mladenci imali jednog zajedničkog kuma.

– Drago mi je što sam kum i još draže što su 23 para na jednom mestu i što su iz jednog sela. To je zaista lep događaj. To mi je više, da kažem, čast nego odgovornost – izjavio je kum, poznati harmonikaš Miša Mijatović.

Posle venčanja mladenci, kako tradicija nalaže, odlaze na svadbeno putovanje i to – svi zajedno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here