Dijasporca ostavili da izgori

0
Sumnjiva smrt: Izgoreli krov i spavaća soba
 

Kako saznajemo, vatra je izbila iz još nepoznatih razloga, a izgorela je spavaća soba na spratu i dobar deo krovne konstrukcije. U kući je živeo Marković sa suprugom Ljubicom, koji su se posle višegodišnjeg rada u Beču, letos vratili u zavičaj.

Niko od njihovih rođaka nije želeo oda razgovara sa novinarima. Kako međutim kažu komšije, koje su tražile da im se ne pominje ime, Stanimir i Ljubica su se gotovo svakodnevno svađali, a on je navodno sve komšije prijavljivao policiji.

Njihova komšinica Kristina Kumrić kaže da je videla kako gori kuća.

– Čula sam da se Desimir sam zapalio. Da vam kažem nešto, svako prolazi težak period u životu. Kad su znali da je Desimir unutra, trebalo je da utrče, pozovu nekoga i izvuku. Svi prolazimo težak period u životu. Nama su eto obili kuću, odneli skoro 100.000 švajcarskih franaka i sve vredne stvari. Muž mi je radio u Bilahu u Švajcarskoj 17 godina. I nikad nisam pomislila da treba da zapalim kuću i ubijem sebe ili drugog – kaže ona.

Drugi komšija, koji nije želeo da kaže ime, dodaje da je vatra gorela dva, tri sata jer vatrogasci nisu mogli da priđu pošto je kuća bila zaključana.

– Šta im je falilo? Devizni penzioneri, koji imaju sve i čiji su najbliži dobro zbrinuti. Ćerka i zet im žive u istoj ulici. Mogli su da žive kao carevi. Ne znam ni zašto je bio tako svadljiv – kaže jedan od komšija

Druga međutim komšinica za Markovića ima samo reči hvale.

Maltretirao suprugu?

Interesantno je kako je na dan nesreće, oko devet sati, Ljubica Marković prijavila nasilje u porodici, koje je suprug počinio nad njom dan ranije. Ona je izjavila da nije bilo fizičkog, već psihičkog nasilja. Policija je došla do kuće, ali nikog nije zatekla u njoj. Ljubica je noć pre nesreće prespavala kod ćerke i zeta, nezvanično saznaju "Vesti".

– Ponudio bi me vodom kada bi prolazila po vrućini. Mislim da je bio željan razgovora. Nije mu se sviđalo što ćerki i zetu daje veliki deo njegove i Ljubičine penzije, što mu unuk ne pomaže, a kupio mu je luksuzni automobil – kaže ona.

 

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here