Španski fudbalski reprezentativac Rodrigo Moreno prelazi iz Valensije u madridski Atletiko za 60 miliona evra, prenose mediji na Pirinejima.

Dogovor dva kluba je postignut uz veliku pomoć super-agenta Žorža Mendeša, jako uticajnog u Atletiku i Valensiji, i u narednim danima očekuje se zvanična potvrda.

U trci za potpis 28-godišnjeg napadača Atletiko je pobedio Everton, čija ponuda je odbijena u finišu prelaznog roka u Engleskoj, kao i Napoli.

Rodrigo je pet sezona na Mestalji i u prošloj je dao 17 golova u svim takmičenjima.

Rođen u Brazilu, izabrao je da igra za Španiju u koju se preselio sa samo pet godina i za A tim nastupio 17 puta, uz pet pogodaka.

Njegov novi klupski saigrač, poznat iz reprezentacije, a ujedno i zemjak, Dijego Kosta propustiće početak sezone zbog povrede butine, saopštio je klub.

Kako prenosi Rojters, Kosta je butinu leve noge povredio u poslednjim minutima prijateljske utakmice protiv Juventusa (2:1) u Stokholmu prošle subote.

Nova sezona u Španiji počinje u petak, a Atletiko igra dva dana kasnije protiv Hetafea na svom terenu.

Klub sa stadiona Vanda Metropolitano još uvek nije saopštio koliko dugo će brazilski napadač biti van terena.

Nekadašnji fudbaler Čelsija prethodne godine propustio je veći deo sezone zbog povrede kolena, ali je u ovoj predsezoni impresionirao partijom protiv gradskog rivala Real Madrida kada je u pobedi 7:3 postigao četiri gola.

Izvor:
Vestionline, Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here