Dik: Žao mi je

0

Nije dugo nosio srpsku majicu: Dik Advokat
 

Na sastanku koji je organizovan po završetku kvalifikacione utakmice Srbija – Danska, a kojem su prisustvovali rukovodioci Fudbalskog saveza Srbije i Dik Advokat, dosadašnji selektor "A" reprezentacije Srbije i iskusni holandski stručnjak obavestio je nadležne da podnosi ostavku na tu funkciju.

 

Od danas, subote 15. novembra 2014. godine, Dik Advokat više nije selektor "A" reprezentacije Srbije.

 

Fudbalski savez Srbije se zahvaljuje Diku Advokatu na saradnji u prethodnom periodu, tokom koje je pokazao najviši mogući nivo profesionalizma i kooperativnosti, izražavajući u istom trenutku i razočarenje što je saradnja sa iskusnim trenerom na ovaj način morala da bude prekinuta. Naša organizacija želi sve najbolje Diku Advokatu u narednom periodu, na privatnom i profesionalnom planu. U istom trenutku, prekinuta je saradnja i sa asistentima dosadašnjeg selektora, trenerima reprezentacije Bertom van Lingenom i Željkom Petrovićem, kojima se takođe zahvaljujemo na svemu urađenom.

 

Advokat je odluku doneo u svetlu događaja koji su obeležili period iza nas. Od prekida utakmice protiv Albanije, preliminarne odluke članova Kontrolne i disciplinske komisije UEFA i sinoćnjeg izdanja na utakmici protiv Danske, zaključio je da sa pomoćnicima ne može da promeni ništa na polju podizanju samopouzdanja i timskog kvaliteta igre "A" reprezentacije Srbije.

 

Takođe, suočeni sa činjenicom da posle prijateljske utakmice protiv Grčke (utorak, 18. novembar 2014, Hanja) do kvalifikacione utakmice protiv Portugalije (29. mart 2015 u Portugaliji) "A" reprezentaciju ne očekuju nikakve obaveze, Dik Advokat sa saradnicima nije želeo da samo prima platu, čime su pokazali odgovornost ka poslu koji su do danas obavljali, što znači da FS Srbije neće imati nikakve dalje finansijske obaveze prema dosadašnjem selektoru i njegovim saradnicima.

 

Po donošenju odluke, Dik Advokat je izjavio:

 

"Veoma mi je žao što se naš zajednički posao ovako završio. Preuzimam odgovornost za sve što sam uradio na stručnom planu u prethodnom periodu. Pritisak koji smo imali bio je jasno vidljiv i bio je ujedno i prevelik za ovu ekipu. Kao nikada u dosadašnjoj karijeri, suočio sam se sa problemom koji nisam mogao da rešim. Smatram da sam doneo časnu odluku, za mene veoma tešku. Srbija mora odmah da krene dalje, nekim boljim putem. Reprezentaciji Srbije želim sve najbolje u budućnosti, uvek ću je smatrati delom sebe i od srca ću navijati za nju. Takođe, izražavam izuzetnu zahvalnost rukovodstvu FS Srbije, svim igračima reprezentacije i članovima Stručnog štaba, na podršci i odnosu u prethodnom periodu, poštujući da su uvek bili uz nas i na svemu što rade za srpski fudbal. Svojim ponašanjem, učinili su me ponosnim u periodu rada na mestu selektora Srbije.", rekao je Advokat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here