Reprezentacija Srbije počinje kvalifikacije za plasman na Svetsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Kataru, a nekoliko dana pred okupljanje najboljeg nacionalnog tima, direktor „A“ selekcije Stevan Stojanović, u razgovoru za sajt FSS preneo je svoja očekivanja pred duele sa Republikom Irskom (24. mart – Beograd), Portugalijom (27. mart – Beograd) i Azerbejdžanom (30. mart – Baku).

– Veliki izazov je pred nama, pogotovo na samom početku, jer imamo jake protivnike u kvalifikacijama za Mundijal. Prva dva meča su jako bitna, sa Irskom i Portugalijom, ali ne plašimo se, imamo dobre igrače koji će da odgovore zahtevima reprezentacije – izjavio je novi direktor A tima Srbije Stevan Stojanović.

– Dragan Stojković je uvek bio pobednik, bio je lider, znam da uvek voli da pobedi i bez obzira na ishod, njemu je najvažnije da navijači uvek budu zadovoljni. Poznajem, dakle, njegovu filozofiju, ništa mi nije strano, verujem ja, a verujem da je isto tako i raspoloženje u javnosti – rekao je Stojanović za sajt FSS o saradnji sa novim selektorom, od koga je svojevremeno nasledio kapitensku traku u Zvezdi.

 

Stojanović je istakao da je optimista i po drugim pitanjima, uključujući i dolazak reprezentativaca iz Francuske (Predrag Rajković, Mihailo Ristić, Stefan Mitrović), zbog strogih mera karantina u toj zemlji.

– Mi smo tu nemoćni, sada je na igračima da li će doći.U razgovoru sa njima svi su obećali da će biti na okupljanju, bez obzira na taj karantin. Uostalom, po povratku bi preskočili samo jednu utakmicu za klub. Razgovarao sam sa igračima, svi su optimisti i iskreno jedva čekaju da dođu i pruže maksimum za reprezentaciju. Očekujem, dakle, da budemo kompletni u ponedeljak – istakao je legendarni golman.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here