R. Rajič Ristić
Dve kategorije: Nadmetale su se devojke i zrelije dame

Udruženje Kapija Šumadije iz Montekija Mađore treći put je u Vićenci organizovalo “manifestaciju lepote”, Mis Kapije Šumadije 2020, izbor za najlepšu devojku i najlepšu damu. Među devojkama, odlukom žirija za najlepšu je proglašena Dimitra Ljubisavljević, koja je samo dva dana ranije navršila 18 godina.

Gorica Stevanović, predsednica Udruženja Kapija Šumadije je, predstavljajući 13 učesnica u ove dve kategorije, podsetila da je ovo treća godina za redom kako se održava ovakav izbor . Potom je Ilario Ćeli, potpredsednik Kapije Šumadije gostima govorio o udruženju, a onda je usledio defile kandidatkinja. Ovog puta korona je morala u drugi plan i da bi se videli lepi osmesi devojke i dame nisu imale maske na licu. Dimitra Ljubisavljević je svojom lepotom, osmehom i gracioznošću opčinila sve prisutne, a najviše žiri.

– Za mene je ovo bila izuzetna prilika da upoznam nove ljude, a i da oni upoznaju mene. Naročito mi je drago što sam nosila haljine koje su kreacija Gorice Stevanović. Koristim ovu priliku da joj zahvalim na pozivu i naravno, ono najvažnije, ponosna sam što sam predstavljala Srbiju i što je žiri izabrao mene za pobednicu – kaže za “Vesti”, najlepša devojka na izboru za Mis Kapije Šumadije 2020. godine.

U publici su bili i Dimitrini ponosni roditelji, majka Ankica i otac Dragiša.

Program je vodila italijanska voditeljka Monika Tonin, a svojom posetom važnosti manifestacije doprineo je Nikola Pikolo, predsednik lokalne Privredene komore, Lokalna televizija Life
je propratila događaj, a na kraju večeri Dimitra je dobila i zavhvalnicu od televizije Life za saradnju na Filmskom festivalu u Veneciji, početkom septembra ove godine.

Osvojila publiku i žiri: Dimitra Ljubisavljević i Nikola Pikolo

Komplimenti

Gorica Stevanović ističe da je lepo videti na okupu naše ljude i Italijane.

– To je znak da nas domaćini cene, da se rado druže sa Srbima i uživaju da dolaze na manifestacije Kapije Šumadije. Treba raditi na negovanju prijateljstva među narodima. Žiri je bio u mešovitom sastavu, troje Srba i četvoro Italijana. Višečasovno druženje je završeno nešto posle ponoći. Koliko sam primetila svi su otišli uz komplimente za organizaciju – s ponosom ističe za “Vesti” Gorica Stevanović.