Dinara ne zaboravlja zavičaj

0

Z. Mirković
Kraj uspešne sezone: Igrači sa suprugama i gostima
 

Postala je tradicija da se igrači sa suprugama pojave na završnom zajedničkom okupljanju gde se sumiraju postignuti rezultati, razmatra plan i program za naredni period, prikuplja humanitarna pomoć. Ručku je prisustvovao i predsednik kluba "Vuk Stefanović Karadžić" iz Lindau u Nemačkoj Jovica Seat sa suprugom.

Jovo Ćurković je prisutnima zahvalio na odzivu i svima poželeo srećan Božić, uz želju "da se ne razdvajamo i čuvamo svoje običaje i poreklo".

Klub Dinara osnovan je još davne 1977. godine u Sulcu, mestu gde je tada bilo najviše građana rodom sa područja Bosanskog Grahova, Drvara i ostalih krajeva bivše Jugoslavije. Klubu je pripojena i sekcija boćara, koja se okupljala u Muntliksu, malom igralištu pored reke Fruc.

Dinara je među prvima pružila pomoć nastradalima u poslednjem ratu i osnovala fond za pomoć Grahovskoj opštini.

Danas klub ima desetak aktivnih članova i svakog vikenda se sastaju na igralištu Mekuš u Gisingenu da bi sa ostalim klubovima odmerili snage.

Umesto balota karte i šah

Boćarska liga danas broji samo četiri kluba. Ali, vikendom se okupe naši građani da malo poigraju balote, popričaju sa zemljacima, saznaju šta ima novo u rodnom kraju, pročitaju "Vesti"…
Ove, kao i svake zimske pauze, članovi se okupljaju u klubu u Majningenu, gde uz karte, šah i pesmu, skraćuju duge zimske dane i noći.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here