Dinkić neće ucene, a radnici neće Dinkića

0

Sastanku s ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Mlađanom Dinkićem i ministrom rada i socijalne politike Rasimom Ljajićem nije, međutim, prisustvovao niko od predstavnika zaposlenih u privatizovanim preduzećima "Kopaonik" i "7.jul", čiji radnici već devet dana blokiraju put Niš-Priština.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić

 

 

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić je, na konferenciji za novinare, rekao da je već poslao pisma na nekoliko adresa i da očekuje zvaničnu potvrdu o tome i ocenio da bi proizvodnja mogla biti pokrenuta krajem marta.
 

Dinkić je izrazio žaljenje što radnici nisu došli na razgovor u Ministarstvo ekonomije, istakavši da mu "ne pada na pamet" da ide tamo gde radnici blokadom puta, ili na drugi način, pokušavaju da ga ucene.

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić

 

 

"Ako neko želi da se bavi politikom treba da se učlani u političku stranku, a ako ga zanima pokretanje proizvodnje treba da razgovara o tome", rekao je Dinkić.
 

On je rekao da su svi štrajkovi koji su politički motivisani osuđeni na neuspeh i da samo oni koji imaju socijalnu dimenziju mogu biti rešeni.
 

Očekivali da ministri posete Kuršumliju

 

Sastanku sa ministrima Dinkićem i Ljajićem prisustsvgovali su predsednik opštine Kuršumlija Zoran Vučković, zastupnik društvenog kapitala Spomenka Jakovljević i zamenik predsednika opštine Dejan Milošević.

Milošević je Tanjugu rekao da su predstavnici lokalne samouprave zadovoljni današnjim razgovorima i da postoje velike i realne šanse da se ono što je dogovoreno i realizuje.

"Bilo je reči o problemima "Kopaonik", "7. jula", kao i o objektu "Žubor" u Kuršumlijskoj banji, koji je moguće pokrenuti uz veoma mala ulaganja", rekao je Milošević.

Predsednik Upravnog odbora "Kopaonika" Blagoje Urošević je Tanjugu rekao da su radnici očekivali da će ministri doći u Kuršumliju.

Ministar je podseto da je svojevremeno Šumsko-industriski kombinat "Kopaonik" kupio direktor i još 17 rukovodilaca i da se za takav koncept kupovine zalagao sindikat.
 

Dinkić je kazao da je dobio najavu strateških partnera iz Francuske koji su zainteresovani za poslovno tehničku saradnju sa kuršumlijskim "Kopaonikom", ali da je neophodno proveriti ikredibilitet te kompanije.
 

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić je zaposlene u dve privatizovane kuršumlijske firme ŠIK "Kopaonik" i Modna konferencija "7. jul" pozvao da posle devet dana odblokiraju regionalni put Niš-Priština.
 

Ljajić je rekao da će država pokušati da posreduje u pokretanju proizvodnje i dolasku strateškog partnera u Kuršumliju.
 

On je podsetio da se radnicima kuršusmlije izašlo u susret oko overe zdravstvenih knjižica i pružanjem jednokratne pomoći, a da je 5. januara "Kopaonik" poslao zahtev za povezivanje staža za 440 radnika.
 

Ljajić je izrazio očekivanje da će "akcioni plan" koji je ministar predočio danas na sastanku pokrenuti proizvodnju na ekonomski održiv način.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here