Dinkić: Uskoro i zvanično izlazimo iz recesije

0

Dinkić je na sednici Glavnog odbora G 17 plus kazao da je jasno da to nije dovoljno, "jer je nivo sa kojim se merimo nizak" usled pada privredne proizvodnje prošle godine i naglasio da će se nastaviti sa preduzimanjem mera za ubrzanje privrednog oporavka.

 

"Imamo dve grupe mera", rekao je Dinkić i dodao da su prve – "odbrambene" koje se preduzimaju za dalje jačanje likvidnosti, ali i "aktivne – ofanzivne" mere koje treba da taj proces oporavka skrate i ubrzaju.

Postoje opravdani i neopravdani štrajkovi: Mlađan Dinkić

Govoreći o štrajkovima, Dinkić je istakao da ih ima opravdanih gde štrajkuju oni koji su radili i zaradili svoje plate, ali ih nisu dobili i gde poslodavci krše prava radnika, ali i neopravdanih kada štrajkuju radnici koji nisu godinama radili, ali traže da se isplate "sve formalne zarade".

 

"Za ono što se nije radilo ne može se ni isplaćivati, ono čega nema ne može se dobiti i to je prosta činjenica", naglasio je Dinkić i dodao da se takvi zahtevi neće ispunjavati, "jer bi to bila katastrofa".

 

On je dodao da svi moraju biti realni. Ako su zbog pada BDP-a moralo da se smanje i zamrznu plate i penzije, onda to važi za sve.

 

"Ne može jedan da dobije povećanje plate ako nije to za sve moguće. Ili svi ili niko. Doćiće vreme kada će to biti moguće za sve i to je jedino moralno i pravedno", poručio je lider G17 plus.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here