Dinkić:Zahtevi radnika “Kopaonika” nerealni

0

Dinkić: Zahtevi radnika ”Kopaonika” su nerealni, a blokadom puta neće imati dobit

 

 

On je najavio da će im uputiti poziv da se u sredu, 20. januara, sastanu i razmotre mogućnosti. Dinkić je novinarima na pauzi Svetskog kongresa hotelijera rekao da radnici mesecima ne rade i da zato ne dobijaju plate, objasnivši da nije moguće da "im se plati nešto što nije urađeno".

 

Ministar je pozvao radnike, koji već osam dana blokiraju put Niš – Priština, da u sredu dođu u Beograd na sastanak na kome će im objasniti šta je od njihovih zahteva realno moguće ispuniti, a šta ne.

 

Ono što može da se uradi, kako je rekao, jeste da im se poveže radni staž i uplate doprinosi za zdravstveno osiguranje.

 

Prema njegovim rečima, realno je pokušati da se nađe ozbiljni strateški partner, koji bi pokrenuo prozivodnju, jer država ne može da pokreće proizvodnju drveta i tekstila.

 

Dinkić je kazao da "postoji mogućnost da firmu prodamo kroz stečaj i da im (radnicima) srazmerno isplatimo novac, ali ako hoćemo budućnost, a tamo je dobra sirovinska baza i mogla bi da se pokrene proizvodnja, onda je bolje naći strateškog partnera".

Socijalni program je radnicima uvek na raspolaganju, rekao je Dinkić i napomenuo da "se grdno varaju svi koji misle da će nešto dobiti blokadom puta".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here