Kraj školske godine u srpskim dopunskim školama u mnogim kantonima u Švajcarskoj doneo je mnogo radosti i veselja. Međutim, radosti je bilo i u porodicima zemljaka čija su deca završila srednje škole ili zanate u švajcarskim školama, većina s veoma dobrim uspehom i visokim prosekom ocena.

Od avgusta na posao: Aleksa Bjelica iz Ciriha

Ovih dana su imali svečanu dodelu diploma i zadovoljni će otići na zasluženi odmor. Neki od njih su završili malu, a neki veliku maturu.

Hrisitina Petrović sa ocem Goranom

Između ostalih, to su Stefan Marjanović iz Bacenhajda kod Vila, Aleksa Bjelica iz Ciriha i Hristina Petrović iz Herisaua. Oni su s osmehom na licu pokazali diplome svojim roditeljima i svojim najbližnjim.

Stefan Marjanović, rodom iz Brestova kod Despotovca, učio je četiri godine zanat u Vatvilu, a potom je školu pohađao u Cirihu i položio za geometra. Školovanje će nastaviti dalje u St. Galenu i studiraće ekonomiju.

Aleksa Bjelica potiče iz Beograda, ima 19 godina i rođen je u Cirihu, gde je završio školu i gde trenutno živi. Završio je ekonomsku biznis školu, a od 1. avgusta već počinje da radi u Vaudoise
osiguranju.

Hristina Petrović rodom iz Kobišnice kod Negotina je završila 9. razred u Herisauu. Od jeseni je našla gde će pohađati zanat kao asistentkinja u stomatologiji i paralelno će učiti školu za stomatologa.