Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković još uvek nije objavio da li se vakcinisao, pa još uvek nije poznato da liće nastupiti na Australijan Openu koji počinje za oko 2 meseca i koji ima stroga pravila. 

Naime, direktor turnira Kreg Tajli naglasio se je da je većina tenisera vakcinisana, a da svi mogu da se prijave za učešće zaključno sa 6. decembrom kada će biti zatvoren spisak. On očekuje da do početka takmičenja bude vakcinisano 90% igrača. Podsetimo, Australijan open se igra od 17. do 30. januara naredne godine.

– Danas je više od 85% igrača vakcinisano. Preuzimamo velika zasluge za to na sebe, jer smo uveli obaveznu vakcinaciju za učešće. Mislimo da će do januara između 90 i 95% igrača biti vakcinisano, jer ako nisu, neće moći da igraju – rekao je Tajli.

Direktor turnira ponovo se dotakao i Novaka Đokovića i podsetio ga je da je to turnir gde bi mogao da pretekne Rafaela Nadala i Rodžera Federera po broju titula na najvećim teniskim turnirima.

– Novak je osvojio devet Australijan opena. Siguran sam da želi i deseti. Ima trenutno 20 Grend slem titula kao Rafael Nadal i Rodžer Federer. Jedan od njih će prestići drugog, verujem da Novak ne želi to da prepusti nekom drugom – reči su direktora Australijan opena.

Povlastica za nevakcinisane neće biti.

– Novak nije podelio svoj medicinski status. Jedna stvar je sigurna, ako bude igrao u januaru, to znači da je vakcinisan – rekao je Tajli.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here