Direktor Epla: Gej sam i ponosan na to!

0

Svojim priznanjem želi da pomogne gejevima, koji se "stide" svog seksualnog opredeljenja
 

Kuk je u tekstu za "Blumberg" napisao da nikad nije negirao svoju seksualnost, ali ni da je sve do sada nije javno priznao.

"Zato želim da budem jasan: Ponosan sam što sam gej i to što sam gej smatram među najvećim darovima koje mi je Bog dao", napisao je šef "Epla" i istakao da je godinama imao iskren odnos prema mnogim ljudima kada je njegova seksualnost u pitanju.

 

"Mnoge kolege u ‘Eplu’ znaju da sam gej i to izgleda ne utiče na način na koji se ophode prema meni. Naravno, imam sreće da radim u kompaniji koja voli kreativnost i inovacije i koja zna da možete samo da procvetate kada prihvatite razlike među ljudima. Nisu svi, međutim, te sreće", napisao je Kuk.

 

"Kroz čitav profesionalni život, pokušavao sam da zadržim određeni nivo privatnosti. Potičem iz skromne porodice i ne težim tome da privlačim pažnju drugih ljudi na sebe. U isto vreme, duboko verujem u reči doktora Martina Lutera Kinga , koji je rekao: ‘Najvažnije i najurgentnije pitanje života glasi: ‘Šta radite za druge?’. Često sebi postavljam isto pitanje i shvatio sam da me moja želja za privatnošću dugo sprečavala da radim nešto važnije. To me je i dovelo do današnjeg dana", napisao je Kuk.

 

Prema njegovim rečima, to što je gej mu je omogućilo da shvati kako žive manjine i šta znači biti pripadnik neke manjine.

 

"Zbog toga imam više empatije, što me je dovelo do bogatijeg života. Bilo je teško i neprijatno ponekad, ali zbog toga sam stekao saopouzdanje da budem to što jesam, da pratim svoj put. To mi je takođe dalo i kožu nosoroga, što je korisna stvar kada ste šef ‘Epla’", piše Kuk i ističe da sebe ne smatra aktivistom, ali da shvata koliko je napredovao zbog žrtava koje su podneli drugi.

 

"Ako činjenica da je šef ‘Epla’ gej može nekome da pomogne da izađe na kraj s tim što on ili ona jeste, ili da pruži utehu onome ko se oseća usamljeno, ili da ohrabri ljude da insistiraju da svojoj ravnopravnosti, onda je to vredno zamene za moju privatnost", napisao je Tim Kuk.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here