pixabay.com

Američki startap za hipotekarne kredite Beter.co otpustio je 900 zaposlenih na vebinaru putem Zum (Zoom) platforme bez prethodnog obaveštenja i samo nekoliko dana uoči praznika.

Izvršni direktor kompanije Višal Garg je optužio otpuštene radike da „kradu“ od kolega i kupaca tako što su neproduktivni, izvestio je CNN.

– Ako ste pozvani na ovaj video sastanak, vi ste deo nesrećne grupe koja je otpuštena. Vaš radni odnos ovde prestaje da važi odmah – rekao je Garg na vebinaru na Zumu prošle nedelje, prema video snimku do kojeg je došla američka tv stanica.

Garg je naveo da kompanija otpušta oko devet posto radne snage, što je otprilike 900 ljudi.

Finansijski direktor Kevin Rajan pokušao je da ublaži negativan ođek navodeći u dopisu CNN-u da je „otpuštanje mučno, posebno u ovo doba godine“, ali da je takav korak bio neophodan kako bi firma ostala na površini u uslovima „radikalnog razvoja situacije na tržištu nekretnina“.

Garg je, međutim, rekao da je odluka doneta zbog neadekvatne tržišne efikasnosti, učinka i produktivnosti, a magazin Forčen je kasnije izvestio da je on otvoreo optužio otpuštene radnike da „kradu“ i od kolega i od kupaca tako što su neproduktivni i rade samo dva sata dnevno.

„Ovo je drugi put u karijeri da činim nešto ovako, a to ne želim da radim. Poslednji put kada sam to uradio, plakao sam”, naveo je Garg dalje u video obraćanju.

Garg je i ranije ove godine napadao svoje zaposlene, koje je, prema pisanju Forbsa, nazvao „glupim delfinima“ jer su „prokleto spori“ u mejlu koji je poslao radnicima ranije ove godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here