Direktor zaposlio sina, snaju, priju…

0

Dr Milorad Jerkan: Koga će ako ne sina… I snaju zbog mira u kući…
 

Uspeo je i snaji da obezbedi radno mesto ekonomskog tehničara u Kliničkom centru, a njenu rođenu sestru da smesti na Odeljenju opšte medicine.

"Ne samo što je primio sina, nego je zaposlio i rođake svoje snaje. Maja Raičević Milenović, rođena sestra Jerkanove snaje, sada radi kao medicinska sestra na opštoj medicini. I njegova snaja je dobila posao za stalno u Kliničkom centru. Primio je i svog dobrog prijatelja, bivšeg fudbalera, da radi u Tehničkoj službi. On jednostavno udomljava rođake i prijatelje", navodi grupa nezadovoljnih medicinskih radnika niškog Doma zdravlja.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta dr Predrag Miljković kaže da se protive rođačkom i partijskom zapošljavanju.

 

"Niko u Domu zdravlja ne može da dobije posao ako to ne odobri gradonačelnik Niša Zoran Perišić. On je dozvolio Jerkanu da zaposli sina. Prima se na određeno vreme srednji medicinski kadar, svi po političkoj liniji, a nama su mnogo potrebniji lekari. Dobro bi bilo da se raspišu konkursi, pa da se zaposle najbolji mladi ljudi", napominje Miljković.

Jerkan priznaje da je zaposlio sina, ali kaže da je za to dobio saglasnost nadležnih u gradu.

"Od kad sam imenovan za direktora Doma zdravlja, 19. septembra 2012. godine, primio sam tri lekara, a jedan od njih je moj sin. On radi u zdravstvenoj stanici na selu. Prihvatio je da uzme specijalizaciju iz radiologije koju niko neće", napominje direktor.

On negira da je zaposlio snaju i njenu sestru, kao i svog prijatelja fudbalera. "To su laži nekih radnika Doma zdravlja koji žele da me diskredituju", kaže Jerkan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here