Novinar, kolumnista i profesor Momčilo Moma Jokić oglasio se nedavno novom knjigom. Reč je o romanu pod nazivom “Dirka smrti” u izdanju Grafoprinta.

Reč je o delu u kojem se, prema rečima Veselina Mišnića, autor “upustio u jednu komplikovanu romaneksnu priču koju iznosi sa lakoćom i koja zadire koliko u ono što je lično proživljeno, toliko u svet onostranog, koji nije ezoterija, ali jeste u domenu psihološke fantastike”.

Misaoni diskurs je prema njegovim rečima snova pripovesti bilo da je ona deo narativa glavnog protagoniste pripovetke, dakle samog autora, bilo da se nalazi u posedu doktora Ž. u neku ruku dvojnika, naratora, kojem pisac mnogo toga stvarnog, ali i neobjašnjivog udeva u sadržaje života, koji ne mare za vremenska, prostorna i druga ograničenja.

Kada ulazi u svet kojeg nema u ona skora ali i daleka prošla vremena, neretko je pripovest filovana nekom prigodnom anegdotom koja dočarava neko opet minulo vreme, ali i duh vremena koji je već postao istorija.

Ako se udalji neki vek unazad, a to se u ovo je pripovesti često dešava, Jokić se ne trudi da objašnjava sve preskoke iz vremena u vreme, ove svojevrsne vremeplove, jer, kroz crvotočine ne putuje on, već doktor Ž, bilo da je trezven ili u alkoholisanom stanju…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here