Divac jednog dana menadžer Kingsa

0

Srpska košarka je u subotu, nažalost, dotakla dno dna, a jedan od njenih najvećih promotera najavio je ponovni odlazak iz zemlje. Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac u razgovoru za sajt NBA lige izrazio je želju da se oproba u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu i to ni manje ni više nego kao generalni menadžer Sakramento Kingsa.
Divac je priznao da je imao određene razgovore sa predstavnicima "kraljeva", ali i naglasio da bi ka tom novom NBA cilju stremio postepeno.
– Pričao sam sa njima i predočio im svoje planove, pa ćemo videti. Moja želja je da jednog dana – to neće biti sutra, ni za dva ili tri dana, ali jednog dana da postanem generalni menadžer. Imam određeno iskustvo pošto sam radio jedno vreme kao skaut Los Anđeles Lejkersa, pa godinu dana u menadžmentu Real Madrida. Tu sam se zainteresovao za rad u menadžmentu. Trenutno imam već drugi mandat u Olimpijskom komitetu Srbije i ponosan sam na svoj rad. Mislim da smo uradili veliki posao – istakao je Divac za NBA portal.
Legendarni centar uporedio je trenutnu košarku u najjačoj ligi na svetu u odnosu na vreme kada je on igrao.
– Sada se igra jače i brže. Ne sviđa mi se što centri ne igraju više toliko leđima ka košu. Previše je igre licem u lice. Mislim da košarka traži i unutrašnju i spoljašnju igru. Ukoliko toga nema, to je kao da ste uzeli srce košarci – objašnjava Divac.

Greg je sjajan trener, ali ne zato što je Srbin
Na pitanje ko mu je omiljeni igrač i tim u NBA ligi, Divac je izdvojio pre svih trenera San Antonio Sparsa Grega Popovića:
– Nemam omiljenog igrača, ali volim Sparse, jer igraju pravu košarku. Dele loptu. Greg je sjajan trener. On je Srbin, ali ne kažem to zbog toga. On i Džeri Vest su mi dva omiljena čoveka u NBA ligi. Iako su totalno različiti, mnogo ih poštujem.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here