twitter.com
Nikola Vučević

Sakramento Kingsi će narednog leta pokušati da se pojačaju na poziciji centra dovođenjem crnogorskog košarkaša Nikole Vučevića.

Sakramento je ove sezone bio “nikad bliži” odlasku u plej-of, ali će najverovatnije ostati bez tog dela sezone, iako i dalje postoje šanse da se nađu u doigravanju.

Prema pisanju pouzdanog američkog portala “The Athletic” uprava Kingsa, koju predvodi proslavljeni srpski igrač Vlade Divac, ovog leta bi mogla da veoma jakim ugovorom “napadne” Vučevića.

Vučević je trenutno u četvrtoj, poslednjoj sezoni u kojoj je pod ugovorom sa Orlando Medžikom. Njegov ugovor od 12.750.000 dolara godišnje ističe 1. jula ove godine i tada će postati slobodan agent.

Crnogorski centar, koji bi trebalo da se nađe na istorijskom Mundobasketu za svoju zemlju, ove sezone igra košarku života i prosečno beleži 20,8 poena i 12 skokova po meču, a nagradu za dobre partije dobio je pozivom na svoj prvi Ol-star meč.

Prema informacijama koje dolaze iz SAD, Vučević ne planira da potpiše novi ugovor sa Medžikom, već želi promenu sredine i maksimalan ugovor, koji je spreman da mu ponudi Vlade Divac u Sakramentu.

Ukoliko bi se Kingsi odlučili na “all-in” na Vučevića, crnogorski centar bi verovatno potpisao četvorogodišnji ugovor po kojem bi po sezoni inkasirao oko 25 miliona dolara, a Divac će najverovatnije biti primoran da toliki novac ponudi Nikoli jer ukoliko bude hteo da cenka postoji velika mogućnost da se neko drugi “otvori” za člana crnogorske reprezentacije.

Nikola bi prelaskom u Sakramento postao saigrač Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice, a na poziciji centra bi imao zagarantovanu poziciju u prvoj petorci.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here