commons.wikimedia
Američki vojnici

Desetine stranih državljana, za koje se pretpostavlja da su američki vojnici, uznemirili su građane primorskog grada Busan u Južnoj Koreji.

Oni su na plaži proslavljali Dan nezavisnosti i opravili vatromet, zbog čega je policija morala da interveniše i čak uhapsi neke od njih, prenosi Jonhap.

Vojnici su ispalili nekoliko vatrometa ka nebu, a čak i ka građanima i to je trajalo oko dva sata, a policija navodi da je primila više od 70 poziva građana koje je ova situacija uznemirila, tim pre što stranci nisu, kako navodi policija nosili zaštitne maske i pridržavali se socijalne distance.

Policija navodi da su američki vojnici ispaljivali vatromete bez dozvole, ka građanima i da su se podsmevali policiji, zbog čega je u smirivanjuu situacije učestvovalo šest patrolnih kola.

Uprkos prisustvu policije vojnici nisu prestali da ispaljuju vatromete, a vojnik u 20-im godinama koji je ispalio vatromet ka građanima, uhapšen je.

Plaže širom Južne Koreje ponovo su otvorene za građane, uz obavezu da se posetioci ponašaju u skladu sa merama uvedenim radi sprečavanja širenja koronavirusa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here