Đaci svome prosvetitelju

0

Đaci pevaju himnu
 

Sada su svi zajedno proslavili Svetog Savu u SKK "Sveti Jovan" u Baserzdorfu. Dvorana je bila dupke puna. Na početku je protonamesnik dr Miroslav Simijonović besedio o slavama kod Srba, obavio slavski obred, deca su izgovarala "Očenaš", a učiteljica je nadahnutim govorom pozdravila roditelje i goste, zahvalila ocu Miroslavu i roditeljima Violeti i Dobrici Jevremoviću koji su ove godine bili domaćini slave.
 

Hvala svima

Prota Miroslav je istakao da je sve odisalo prijatnom atmosferom i da su se na svim licima mogla pročitati radost i zadovoljstvo. Profesorka Gordana Pajić zahvalila je svim đacima, roditeljima, svešteniku i članovima kluba na velikoj podršci.

Dečji program je počeo "Himnom svetom Savi", koju su deca otpevala uz muzičku pratnju učenika Nikole Jovanovića i Velimira Milinčića. Đaci su recitalom podsetili na detalje iz Savine biografije, ređali su se stihovi, a na bini se pored ostalih pojavio i jedan od đaka koji je svojim vršnjacima preneo neke od poruka velikog prosvetitelja – da budu vredni, da poštuju starije i da ne posustaju ni pred jednom preprekom.
 

Dijana Živković, učenica petog razreda, izvornom pesmom "Oj, Moravo" razgalila je duše prisutnih, a na posebno zanimljiv način slavu su prisutnima čestitali đaci prvaci Laura Milovančević, Jelena Janković i Sandra Milosavljević. Deca su od domaćina slave dobila prigodne poklone.

I Jokići u klupama

U publici su bili Milica i Miloš Jokić, rodom iz Ribara, kod Kruševca. Njih dvoje su kao roditelji dvoje mališana bili prezadovoljni priredbom i radom učiteljice i sveštenika, pa su rešili na licu mesta da svoju decu Nadicu i Milana upišu na jesen u Dopunsku školu na srpskom jeziku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here