Đačke torbe za srpske učenike

0

Skupljeni rančevi za srpske đake
 

Nedavno su pokrenuli akciju prikupljanja đačkih torbi za učenike u Republici Srpskoj, koje će najverovatnije biti uručene najugroženijim školarcima u gradovima i naseljima koja su bila poplavljena.

Mirjana Jotanović je pokrenula ovu inicijativu koja je odmah na početku naišla na odličan odziv. Lično je iz Beča donela više od 50 đačkih torbi. Sve torbe su bile napunjene novim školskim stvarima, gumicama, sveskama, olovkama, bojicama, u svakoj je bila mala plišana igračka. Torbe nisu bile pune samo školskog pribora, nego i slatkiša. Ove torbe su obezbeđene od nekoliko bečkih škola, a osim toga učenici koji su ih poklonili napisali su niz lepih poruka budućim vlasnicima.

– Neka deca su sa torbama poslala svoje slike i napisala poruke. Bilo je i čak i malih poklona – ističe Mirjana.

 

Prilozi do kraja avgusta

Svi koji imaju mogućnosti da poklone đačku torbi ili školski pribor mogu to uraditi do kraja avgusta, kada je predviđeno da se prikupljene stvari uruče školarcima u Republici Srpskoj. Svi zainteresovani mogu se obratiti na telefon 0681 10 28 90 19.

 

I crteži za humanu akciju

Iako uveliko traje školski raspust, kulturna sekcija kluba "Nikola Tesla" ima za učenike domaći zadatak! Ko bude našao volju i motiv u toku odmora, može da napravi jedan crtež ili stavi sliku na papir A4 formata i donese do početka septembra u prostorije kluba. Sve ideje i predlozi biće namenjeni za izradu božićnih razglednica. Prihod od prodatih razglednica biće namenjen u humanitarne svrhe, odnosno za poplavljene građane u Srbiji i Republici Srpskoj.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here