Đelić: Borba protiv kriminala nas približava EU

0

"Srbija danas ubira velike poene kod Evropljana zbog odlučne borbe da slomi kičmu organizovanom krupnom kriminalu. Pri tome sve je veća i kritična masa u sudstvu, tužilaštvima i policiji da se ta borba istera do kraja", rekao je Đelić gostujući na Televiziji Čačak.
 

On je kazao da će Srbija već krajem ove, a najdalje do sredine iduće godine postati kandidat za prijem u EU.
 

Đelić je naglasio da Srbiji niko ne uslovljava evropske integracije priznavanjem nezavisnosti Kosova i da po tom pitanju valja tražiti kompromisno rešenje prihvatljivo za sve.
 

Najdalje do sredine 2011. postajemo kandidat za prijem u EU: Božidar Đelić

Takođe, usvajanjem rezolucije o Srebrenici, jačamo naš evropski kapacitet, izražavamo saosećanje sa svim nevinim žrtvama i pokazujemo želju za pomirenjem, dodao je Đelić.
 

Govoreći o ekonomskoj situaciji u zemlji, Đelić je ocenio da je "najveći vrtlog krize prošao" i da je Srbija "jedina zemlja u regionu čiji je rejting u merenju rizika za investicije prastao".
 

"Sada je bitno stabilizovati dinar jer će on biti naša moneta bar još 10 do 15 godina. Važno je da dinar bude što stabilniji. O tome mora da vodi računa centralna banka, koja jeste nezavisna, ali ne treba da zaboravi da je i ona deo Srbije", rekao je Đelić.
 

On je zaključio da "dok su plate i penzije zamrznute, bitno je da kurs dinara miruje, a inflacija bude što manja, pošto je i to jedan od načina da izolujemo naše građane od krize".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here