Srpski teniser završio je takmičenje na Mastersu u Sinsinatiju u prvom kolu, poražen je od Argentinca Dijega Švarcmana.

 

Trenutno 24. igrač sveta je protiv Lasla Đerea slavio sa 7:6 (7:2), 6:3, posle jednog sata i 46 minuta igre.

Sam početak meča su obeležili sigurni servis gemovi na obe strane, da bi u petom gemu Đere spasao dve brejk šanse Švarcmana. Dva gema kasnije Argentinac je nadoknadio propušteno i stigao do brejka, ali mu je Laslo uzvratio istom merom. Srpski teniser je potom u jednom trenutku tražio medicinski tajm-aut, posle čega mu je Švarcman oduzeo servis, ali je Đere odmah potom učinio isto i uveo set u taj-brejk u kojem je argentinski teniser bio siguran.

Švarcman je u drugom setu nastavio tamo gde je stao u prvom, pošto je posle relativno sigurnog servis gema bez izgubljenog poena napravio brejk, a zatim povećao prednost na 3:0. Đere je prekinuo njegov niz pošto je prvo spasao dve brejk šanse, a potom su usledila dva brejka, posle čega je otpor srpskog tenisera posustao. Imao je dve prilike da oduzme servis Argentincu, koji se odbranio, Đere je bez izgubljenog poena osvojio naredni gem, ali je Švarcman odmah potom na isti način rešio meč.

Švarcmana u drugom kolu čeka susret sa Rumunom Raduom Albotom, koji je napravio veliko iznenađenje eliminisavši Marina Čilića iz Hrvatske.

Masters u Sinsinatiju igra se za nagradni fond od 6.056.280 dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here