www.mc.rs

„Oligarh u odelu političara i jedini gradonačelnik Beograda koji je doveo prestonicu Srbije pred bankrot nastavlja da iznenađuje svojim bezobrazlukom i drskošću“, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar u odgovoru na izjavu lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Izjavu Đilasa da je Lončar poredeći plate zdravstenih radnika u 2009 i 2019. zaboravio na inflaciju i kurs evra, a u kom bi slučaju povenje bilo sa 533 na 590 evra, ministar tumači kao priznanje Đilasa da su plate ipak porasle ali kao demantovanje sopstevene jučerašnje izjave.

– Osim što je, konstatujući da su plate zdravstvenih radnika ipak rasle od 2012. do danas, demantovao sebe i svoju jučerašnju izjavu, Đilas je danas potvrdio i ono što građani dobro znaju, a to su stabilan i čvrst kurs dinara u odnosu na evro i minimalna inflacija od 2012. do danas – navodi Lončar u izjavi dostavljenoj Tanjugu i dodaje da će vlast nastaviti da gradi stadione, kliničke centre i bolnice, gondole, da obnavlja muzeje…

Za sve to, kako je naveo, vlast ne mora da podiže nepovoljne strane kredite da bi usplatila penzije i plate, kako je to bilo u Ðilasovo vreme.

Lončar kritikuje Đilasa zbog toga što se, kako kaže, usuđuje da komentariše stvari na koje je i te kako mogao da utice dok je bio na vlasti, ali se, dodaje, u to vreme nisu gradile nove bolnice, nabavljala savremena medicinska oprema i lečili oboleli od retkih bolesti, niti su zdravstveni radnici mogli da se nadaju boljem polozaju u društvu.

Tada su, kako navodi, jedino rasle njegove kompanije i njegov lični račun, uz opasku da naknadna pamet i briga Ðilasa o građanima Srbije neće da ga poštedi odgovara na pitanja koja nikada nije dao, a među njima su i koliko je zaista koštao Most na Adi i koliko bi plate zdravstvenih radnika bile veće da nije višestruko preplaćen ili koliko je koštala rekonstrukcija Bulevara revolucije i zašto je dozvolio da njegov gradski menadžer završi u zatvoru zbog toga?…

Lončar pita Đilasa i da li je možda usmerio svoje napore na izgradnju Kliničkog centra Niš (sredstva odobrena jos 2006.) ili na Onkologiju 2, te na nove akceleratore ili na lečenje dece u inostranstvu, te dodaje da Ðilas ne treba da računa da će uskoro biti u prilici da parama građana Srbije ponovo bogati svoje firme i svoje džepove.

– Jednostavno, narod ga više ne želi. Posledice njegove vlasti su još mnogo bolne – zaključuje.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas kazao je u izjavi za medije da ministar zdravlja pokušava da opravda položaj zdravstvenih radnika u Srbiji poredeći plate lekara u 2009. i 2019. godini i tvrdeći da je mesečna zarada lekara porasla sa 50.000 na 69.000 dinara, a da pri tome zaboravlja na inflaciju i kurs evra, u kom bi slučaju „shvatio da je plata lekara porasla sa 533 na 590 evra, a medicinskih sestara sa 321 na 355 evra“.

Izvor:
Vestionline,Tanjug

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime