Đilas zbog porodičnog skandala završio karijeru?

0

Beta/Informativna sluzba DS/ev
Fizički obračun sa tastom može mnogo da ga košta: Dragan Đilas
 

– Iako sam o ovom slučaju upoznata samo iz medija, želim da kažem da je svaki vid nasilja u porodici nešto što se ne sme tolerisati i da, ako je tačno da se sve to dogodilo u prisustvu maloletnog deteta, to ovom slučaju daje posebnu težinu. Za bilo koji vid nasilja u porodici nikada ne može biti opravdanja – kaže Nevena Petrušić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti.

Da niko ne sme biti povlašćen kada se radi o nasilju, naročito ne javne ličnosti i političari, tvrdi i Zorana Mihajlović, predsednica koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.
– To zaista neme veze sa tim da li je on moj politički protivnik ili je moj prijatelj. Grozim se nasilja i smatram da svi koji treba da reaguju to i učine, pre svega mislim na institucije, a institucije su policija, ako je prijavljeno, a nakon toga i sud – kaže Mihajlovićeva.

Vesna Stanojević, koordinatorka sigurnih kuća, navodi da samo policija i pravosudni organi znaju šta se tamo tačno dešavalo.

– Ako se radilo o nasilju i ako je pozvana policija, oni su napisali zapisnik. Ako postoji delo nasilja, onda oni podnose krivičnu prijavu tužilaštvu. Sigurna kuća reaguje tek kada se žena, kao žrtva nasilja, njima sama javi – objašnjava proceduru Stanojevićeva.

Da će čitav skandal u vezi sa fizičkim obračunom Dragana Đilasa sa bivšom suprugom Ivom i njenim roditeljima imati uticaj na njegovu političku karijeru, potvrđuje i politički analitičar Milan Nikolić.

– Dragan Đilas se pokazao mnogo boljim preduzetnikom nego političarom. Bio je dobar gradonačelnik, jedan od najboljih posle Branka Pešića. Ovaj skandal će doneti pad njegove popularnosti, a i pad njegovog ugleda – ocenjuje politički analitičar Milan Nikolić.

DS bez komentara

Demokratska stranka povodom ovih dešavanja ćuti. Stranka nije iznela nikakav stav, a i neke od funkcionerki te partije koje su novinari zvali nisu imale nikakvu reakciju na ovaj vid nasilja.

– Jednostavno, ovo neću da komentarišem, poručila je Aleksandra Jerkov, portparol DS-a.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here